Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik. © rv

GETEST: deze elektronische speeltjes kunnen tegen een spatje

Bij de meeste zomervakanties is er veel water in de buurt. En dat gaat niet altijd even goed samen met de broze elektronica in de technologie die u op zak hebt. Maar er bestaan middelen om ze te beschermen tegen een plotse onderdompeling in het zwembad of de zee, en er zijn er al veel op de markt die zélf waterbestendig zijn.

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. PREMIUM

    N-VA: "Iets anders dan tand trekken"

    In een opiniestuk dat vandaag in 'De Morgen' verschijnt, trekken N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Valerie Van Peel van leer tegen de wijziging van de abortuswet. Ze verwijten de voorstanders dat die abortus willen herleiden tot een gewone medische handeling, "vergelijkbaar met het trekken van een tand". Zo hebben ze grote problemen met de verlenging van de termijn waarbinnen abortus mogelijk is. "In bijna heel Europa ligt die tussen tien en twaalf weken. Dat heeft een reden: de foetus is dan maximaal 6 cm groot en de abortus gebeurt met een curettage. Op achttien weken, de helft van een zwangerschap, kan de foetus al zo'n 20 cm zijn en is er een minibevalling of verwijdering met instrumenten nodig. Dat leidt tot een grotere kans op complicaties en is ingrijpender voor de foetus, de moeder én de arts."
  1. PREMIUM

    Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

    Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.