Yves Lampaert en Philippe Gilbert zij aan zij op weg naar Mende.
Volledig scherm
Yves Lampaert en Philippe Gilbert zij aan zij op weg naar Mende. © Photo News

En op de nationale feestdag… rijden de Quick.Step-Belgen in dienst: "Alaphilippe was dé topfavoriet"

Tour de FranceVoor vorst, voor vrijheid en voor… Julian Alaphilippe, reden Philippe Gilbert en Yves Lampaert in de veertiende Touretappe. Aan een elfde Belgische ritzege ooit op de nationale feestdag dachten ze geen seconde. "Daarvoor was de slotklim té zwaar."

5 reacties

  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Jasper kon in Binche beslissen wie kampioen werd, op de eerste aanval van Yves reageerde hij niet en Gilbert zat gevangen.
  • Luc Spruyt

    6 jaar geleden
    Belgen rijden tegen Belgen hoe stom!
  • jean-pierre Vermyle

    6 jaar geleden
    laat ons hopen dat gilbert geen enkele koers meer wint
  • chris den hond

    6 jaar geleden
    Als Philippe Gilbert niet als een zot achter Stuyven rijdt, wint Stuyven altijd! chris den hond
  • Rudi Van Daele

    6 jaar geleden
    Goede zaak dat Alaphilippe niet won, hij verdiende dit niet !
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. Patrick Lefevere schetst Tour-ambities van Evenepoel en duidt één sleutelrit aan: “Frisheid van de benen zal daar bepalend zijn”
    PREMIUM

    Patrick Lefevere schetst Tour-ambities van Evenepoel en duidt één sleutelrit aan: “Frisheid van de benen zal daar bepalend zijn”

    In Parijs wou CEO Patrick Lefevere de combinatie Giro-Tour voor Remco Evenepoel niet helemaal uitsluiten, maar dat deed hij vooral om de Giro-organisatie niet tegen de borst te stoten. Soudal Quick-Step trekt straks naar de Ronde van Frankrijk met Evenepoel als kopman. En met de vaststelling dat in de twee grote rondes, die hij al uitreed, de Belgische kampioen telkens erg goed was in de derde week. “Dat belooft.”