Direct naar artikelinhoud

Het weer: veel bewolking, op de meeste plaatsen droog

Vrijdag is er veel bewolking boven Nederland. Heel soms kan de zon even doorbreken, maar veel zonneschijn wordt er niet verwacht. In de kustgebieden kan 's middags wat lichte motregen vallen. Het wordt 8 tot 10 graden bij een matige wind uit het zuiden of zuidwesten.

Bewolking domineert de komende dagen.Beeld anp

Ook zaterdag is de bewolking dominant aanwezig. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog en als er lokaal neerslag valt, is dat over het algemeen zeer licht. De temperatuur pakt iets hoger uit dan vandaag. In het noordwesten wordt het een graad of 9, dieper landinwaarts kan het 12 graden worden, heel normaal voor deze tijd van het jaar. De wind houdt een zuidwestelijke voorkeur. 

In de nacht naar zondag is het bewolkt met soms lichte regen. Later klaart het in het westen op en kan het afkoelen tot 1 of 2 graden. Onder de bewolking blijft het 3 of 4 graden.

Zondag breekt de zon vaker door. Vooral in de kustprovincies kan de zon enige tijd schijnen. Landinwaarts is er meer bewolking en kan gaandeweg de dag een bui vallen. Het wordt 9 tot 11 graden, op de Wadden blijft het een paar graden koeler. 

Volgende week zien we nog geen stabiel lenteweer op de kaarten verschijnen. Er zijn zelfs modellen die een koudere periode voorzien naarmate de week vordert. Of het zover komt is nog niet te zeggen.