camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

JEFFREY GAENS

STVV – Lierse 2-2

Kanaries scoren enkel vanop de stip

In een oefenpot op Stayen speelde STVV 2-2 gelijk tegen Lierse. In een evenwichtige partij kwam de ploeg uit 1B twee keer op voorsprong, maar de Kanaries zetten telkens de achterstand recht vanop de strafschopstip. De Japanse aanwinst Takehiro Tomiyasu sprokkelde zijn eerste minuten in het eerste elftal.

Onder het toeziend oog van ex-STVV-coaches Guido Brepoels en Yannick Ferrera én met ook de disciplinair gestrafte Yohan Boli in de tribune stuurde Jonas De Roeck twee verschillende elftallen tussen de lijnen in de eerste en tweede helft. De licht geblesseerden Vetokele (quadriceps), Legear (onderbeen) en Antunes (adductoren) bleven uit voorzorg aan de kant.

De Roeck bracht net als tegen Club Brugge een vijfmansdefensie aan de aftrap. Die werd halfweg de eerste helft te kijk gezet toen uitgerekend STVV-huurling Wolke Janssens niet werd aangevallen en knap de score opende. Aan de overzijde miste Gueye eerst nog een reuzegrote kopkans op voorzet van Dussaut, maar meteen daarna hingen de bordjes toch in evenwicht. Opnieuw Gueye werd neergetrokken in de zestien en zette zelf de strafschop om.

Na de koffie toonde Lierse zich de beter voetballende ploeg en kwamen de Pallieters opnieuw op voorsprong. Laurent mocht alleen op Pirard afstormen en werkte koeltjes af. Maar ook nu weer kwamen de Kanaries op gelijke hoogte toen belofte Nitcheu vijf minuten voor affluiten tegen de grond werd gewerkt en ref Van den Driessche naar de stip wees. Akpom knalde de elfmeter onhoudbaar binnen. 2-2 werd ook de eindstand.

Yohan Boli (links) enYannick Ferrera woonden de wedstrijd bij.  Jg

Debuut Tomiyasu

In die tweede helft waren veel ogen gericht op de debuterende Takehiro Tomiyasu. De 19-jarige Japanner liet een degelijke indruk na in de defensie, maar liet zich ook wel kinderlijk vangen bij het tegendoelpunt. “Daar moet hij uit leren”, reageerde De Roeck. “Ook op het vlak van communicatie is er nog werk aan de winkel. Maar vergeet niet dat Tommi nog maar een week met ons meetraint. In ieder geval is het positief dat hij al een eerste keer kon meedraaien in wedstrijdvorm.”

De Truiense coach wilde niet te veel belang hechten aan het resultaat tegen de ploeg die in groep A van play-off 2 werd ondergebracht. “We hebben deze week de nadruk op het fysieke gelegd, zelfs voor deze wedstrijd hebben we nog pittig getraind. Logisch dus dat de frisheid een beetje ontbrak”, aldus De Roeck.

STVV (eerste helft): Steppe – Dussaut, Kotysch, Goutas, Ayala, De Norre – Abrahams, Opdenakker, Asamoah, Bourard – Gueye.

STVV (tweede helft): Pirard – Kitsiou, Teixeira, Tomiyasu, Vandersmissen – Busi, De Petter, Bezus, Botaka – Nitcheu, Akpom.

Lierse: Rakovsky – Poelmans, Jans, Weuts, Bourdin – Elgabas, Badibanga, Wils,

Doelpunten: 23’ Janssens 0-1; 35’ Gueye 1-1; 75´Laurent 1-2; 85’ Akpom 2-2.

Strafschoppen: 35’ Gueye (omgezet); 85‘ Akpom (omgezet).

Gele kaart: 83´Lehaire.

Scheidsrechter: Van den Driessche.

Akpom trapt perfecte penalty

De gelijkmaker van Chuba Akpom kwam dicht in de buurt van de perfecte penalty. De Arsenal-huurling schoot het leer keihard en in het dak van het doel binnen. “Practice makes perfect (oefening baart kunst, nvdr.)”, grijnsde de aanvaller. “Ik train heel vaak op strafschoppen. Met de staf zijn we overeengekomen dat ik ook de penalty’s mag nemen in de wedstrijden. Hopelijk wordt dit de eerste van vele.” (pivan)