Twee rijstroken versperd door ongeval op viaduct in Merksem: hinder sleept nog lange tijd aan, twee uur file op E19

Archief

De ochtendspits vanuit het noorden van Antwerpen verloopt woensdag bijzonder moeizaam, na een kop-staartaanrijding tussen twee vrachtwagens op de Antwerpse ring richting Gent. Het ongeval gebeurde aan het viaduct van Merksem. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt voor wie richting Brugge of Gent moet.

Bron: BELGA

“Een van de twee chauffeurs zat een tijd gekneld en moest uit het voertuig bevrijd worden. Ondertussen zijn ze allebei naar het ziekenhuis voor controle, maar een van de twee chauffeurs heeft de cabine gesloten, wat de takeling momenteel bemoeilijkt. Daardoor zou de hinder nog heel wat tijd in beslag kunnen nemen.”

Door de aanrijding was er aanvankelijk maar één rijstrook open, ondertussen zijn dat er twee. “Maar het resultaat blijft hetzelfde: op de E19 vanuit Nederland schuif je vanaf Brecht twee uur aan. Ook op de A12 vanaf Stabroek is het een uur filerijden tot aan de botsing.”

Wie vanaf de A12 richting Brugge of Gent moet, wordt aangeraden om aan het knooppunt Antwerpen-Haven via de R2 naar de E34 en de E17 te rijden.

Vanaf de E19 kan je via het knooppunt Antwerpen-Noord richting de A12 rijden en dan hetzelfde traject volgen. (debn)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen