donderdag 15 november 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Samy Mmaee krijgt in het oefenduel tegen AA Gent zijn kans. patrick smets 

Vriendschappelijk 14.00 uur AA Gent - STVV

SAMY MMAEE speelde nog geen minuut in Truiense A-ploeg

“Mijn tijd komt nog wel”

STVV oefent vandaag in en tegen Gent. Het uitgelezen moment voor een aantal bankzitters om aan Marc Brys te tonen dat de coach ook op hen kan rekenen in het verdere verloop van de competitie. Een van die jongens is Samy Mmaee. De 22-jarige centrale verdediger kwam in de zomer over van Standard, maar speelde nog geen minuut op Stayen. “Mijn tijd komt nog wel”, klinkt het zelfbewust.

Vorig seizoen werd Samy Mmaee door Standard uitgeleend aan de Nederlandse tweedeklasser MVV. In Maastricht kwam de centrale verdediger sterk voor de dag, in die mate zelfs dat het hem een transfer van Luik naar Sint-Truiden opleverde. Ook in de voorbereiding op Stayen was hij meteen een lichtpunt. We voorspelden hem zelfs een basisplaats. “Maar ik heb nog geen minuut op het veld gestaan”, beseft Mmaee. “Ook een invalbeurt zat er nog niet in. Wel zat ik drie keer in de selectie. Dat is het.”

Ik ben niet de enige die in de wachtrij staat. In de verdediging is de concurrentie groot, maar ook voor andere posities is dat het geval Samy MMAEE

“Natuurlijk hoop ik op meer”, vervolgt de jeugdinternational. “Ik ben van Standard naar Sint-Truiden gekomen om te spelen. Maar achteraan doen mijn ploegmakkers het voortreffelijk. Dat dat een nadeel is voor mij? Zo bekijk ik het niet. De club draait stilaan weer op volle toeren, dat is het hoofddoel. Ik kijk uit naar het moment dat ik bij de elf zit, ik werk er hard voor, mijn tijd komt nog wel.”

Geduld

De match in Gent is een opportuniteit voor Mmaee om zich te tonen aan coach Marc Brys. “Maar niet alleen in de oefenduels probeer ik de trainer in de war te brengen. Ook op trainingen en wedstrijden met de beloften doe ik mijn stinkende best, zodat de coach het moeilijker en moeilijker krijgt om keuzes te maken tijdens het weekend. Nu moet ik nog even geduld hebben en mijn moment afwachten. Ik ben niet de enige die in de wachtrij staat. In de verdediging is de concurrentie groot, maar ook voor andere posities is dat het geval.”

Het oefenduel vindt achter gesloten deuren plaats.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws