250 soldaten ingezet, ook garages, vuilnisbakken en riooldeksels worden onderzocht: Arian (6) blijft spoorloos

In de zoekactie naar Arian, het 6-jarige Duitse jongetje dat al sinds maandagavond vermist is, zijn nu ook 250 soldaten van het Duitse leger ingezet. Dat melden Duitse media. Voorlopig is er echter nog steeds geen spoor van de jongen.

jvh
Bron: Bild

Arian werd maandagavond omstreeks 19.30 uur voor het laatst gezien aan zijn ouderlijke huis in Ohfeldring, nabij Hamburg in de Noord-Duitse deelstaat Nedersaksen. De jongen was thuis aan het spelen, maar verdween op onduidelijke wijze uit de woning. Zijn ouders sloegen naar verluidt al na drie minuten alarm.

De hulpdiensten organiseerden de afgelopen dagen een grootschalige zoekoperatie naar de jongen met autisme. Maar ondanks de inzet van meer dan 400 hulpverleners, helikopters, speurhonden en drones leverde die zoektocht nog geen resultaat op. Er was woensdag sprake van een voetafdruk in modder aan een nabijgelegen rivier, en later bleek ook dat de jongen – die volgens zijn ouders aangetrokken wordt door het water – maandagavond rond 19.15 uur gefilmd was door een privébewakingscamera toen hij richting een aangrenzend bos liep.

De tijd dringt ook: de nachten in de omgeving waren bitter koud, en de jongen droeg geen schoenen op het moment van zijn verdwijning. De zoekoperatie wordt ook bemoeilijkt omdat Arian zichzelf niet goed kan uiten. “Hij is autistisch, spreekt niet, en reageert ook niet als hij aangesproken wordt”, aldus de politie.

© dpa/picture alliance via Getty I

250 soldaten ingezet

Daarom worden nu ook 250 soldaten van de Duitse Bundeswehr ingezet bij de zoekactie. Zij zouden helpen bij het doorzoeken van een gebied in een straal van 10 kilometer rond de ouderlijke woning van de jongen. Het gaat om een zeer moerassig gebied. Ook een legerhelikopter met een warmtebeeldcamera doorzoekt het gebied.

Omdat de jongen zich ook in een tuinhuis, garage of schuur zou kunnen bevinden, werd omwonenden eerder al gevraagd om dergelijke gebouwen te doorzoeken. De hulpdiensten zullen mogelijke schuilplaatsen ook doorzoeken tijdens hun zoektocht. Zelfs vuilnisbakken zullen gecontroleerd worden, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ook riooldeksels zullen geopend worden.

© dpa/picture alliance via Getty I

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen