© atv

Buschauffeur stapt op bij De Polder na rel over Mohammed-cartoon

De buschauffeur die bij busmaatschappij De Polder voor een heuse crisis zorgde nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed op Facebook had gedeeld, werkt niet langer bij de onderaannemer van De Lijn. De Polder en de buschauffeur beslisten donderdagmiddag om de samenwerking te beëindigen. Het arbeidscontract werd met onderlinge toestemming verbroken.

vdaa

De betrokken buschauffeur werd donderdag ontboden bij de directie van De Polder, nadat hij tientallen allochtone collega’s tegen zich in het harnas had gejaagd met beledigende commentaren over de profeet en de islam. De man postte een prent van de profeet die door een varken langs achter werd verkracht. Op Facebook verweet hij zijn allochtone collega’s dat zij geen respect tonen voor de Vlaamse cultuur.

© atv

Dat leverde hem woedende reacties op, onder meer op de Facebookgroep ‘Multiculturele.bijeen’, waar de buschauffeur werd afgeschilderd als een ‘racist’, een ‘vieze zionist’ en een ‘trotse pedofiel’. Op de pagina werden herkenbare foto’s van de chauffeur en zijn kinderen geplaatst.

De chauffeur in kwestie stapte donderdagmiddag zwaar aangeslagen op. Bij het verlaten van de gebouwen van De Polder bood hij wenend zijn excuses aan aan zijn allochtone collega’s.

Of de rust nu weerkeert bij De Polder is lang niet zeker. De allochtone buschauffeurs richten hun woede nu op een vertegenwoordiger van het ABVV, die tijdens de rel de kant gekozen zou hebben van de geviseerde chauffeur.