Jonge vader (31) komt om in eigen woning in aanbouw

© Google Streetview

Op de werf van een woning in de Battelse Bergen, ter hoogte van het kruispunt met de Baron Eduard Empainlaan, kwam zondag Tom C. (31) om het leven. De jonge vader viel door een opening in de vloer op de eerste verdieping en maakte een dodelijke val tot in de kelder.

kvro, tdk, svds

Tom C. ging zondag nog enkele meubels afzetten aan zijn woning in aanbouw in de Battelse Bergen. Toen hij nadien even naar de bovenverdieping wilde gaan, liep het grondig mis. “Het slachtoffer wilde nog even naar de badkamer gaan kijken. Omdat er nog geen trap in de woning staat, plaatste hij een ladder in het trapgat”, zegt parketwoordvoerdster Lieselotte Claessens. “Op de benedenverdieping ligt laminaat, waar de plastieken dopjes onderaan de ladder vermoedelijk op uitgleden en zo het dramatisch ongeval veroorzaakten.”

Tom C. kwam meer dan zes meter lager in de kelderverdieping terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden alleen maar zijn overlijden vaststellen. De woning is nog niet bewoond, maar het plan van het slachtoffer was wel om er spoedig zijn intrek te nemen. Bij het verhuizen van de meubels werd Tom C. geholpen door een buurvrouw, die nadien de doffe slag van zijn val had opgemerkt en alarm sloeg.

Om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, startten de politie, gespecialiseerde inspectiediensten en het gerechtelijk labo een onderzoek. Dat nam zondag uren in beslag. Na de vaststellingen haalde de brandweer het lichaam met een bootbrancard weg uit de kelder. “De familie kreeg meteen na de feiten slachtofferhulp aangeboden”, zegt Claessens nog.