Archiefbeeld van Dragons.

Dragons en Gantoise kunnen finale play-offs ruiken na zege in heenduel bij laatste vier

Dragons en Gantoise hebben zaterdagmiddag allebei een overwinning geboekt in de halve finales van de play-offs in de ION Hockey League. Dragons won met 2-3 op bezoek bij Waterloo Ducks. Gantoise haalde het met 2-1 tegen Leopold. Zondag kunnen ze hun finaleplek helemaal veiligstellen in de terugwedstrijd.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Dragons rechtte tegen Waterloo Ducks tot tweemaal toe de rug om de zege over de streep te trekken. De Antwerpenaren bogen eerst een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong en wisten met een winnend doelpunt in het slot van de partij ook de gelijkmaker (2-2) van de thuisploeg uit.

Aan de watersportbaan in Gent ging landskampioen Gantoise de pauze in met een 1-0 voorsprong tegen Leopold. De ploeg uit Ukkel scoorde na de rust de gelijkmaker, maar Gantoise herstelde niet veel later de orde met de 2-1.

De finalewedstrijden worden op 11 en 12 mei gespeeld aan het Wilrijkse Plein in Antwerpen.

Gantoise en Braxgata boeken overwinning in de vrouwencompetitie

In de Belfius Hockey League, de hoogste hockeyafdeling voor vrouwen in België, hebben landskampioen Gantoise en Braxgata zaterdag een optie genomen op de finale van de play-offs. Beide ploegen boekten een overwinning in de heenwedstrijd van de halve finale.

De Gentse hockeysters wonnen hun eerste partij in de halve finales met 1-3 van de Waterloo Ducks en hebben zo een mooie voorsprong voor de terugwedstrijd. Bij Braxgata is de marge krapper. De ploeg uit het Antwerpse Boom won met 2-1 van Dragons.

De terugwedstrijden worden morgen/zondag om 12 uur afgewerkt. Bij een gelijke stand over twee wedstrijden is het doelpuntensaldo doorslaggevend. Indien ook dat gelijk is, volgen er shoot-outs. De finalewedstrijden worden op 11 en 12 mei gespeeld aan het Wilrijkse Plein in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer