FN Herstal groeide uit tot een van de belangrijkste wapenfabrikanten ter wereld. Zij hebben ook een fabriek in onder meer Columbia (VS).
Volledig scherm
FN Herstal groeide uit tot een van de belangrijkste wapenfabrikanten ter wereld. Zij hebben ook een fabriek in onder meer Columbia (VS). © Photo News

Sp.a vraagt zich af of Vlaanderen nog wel wapens moet leveren aan VS

Sp.a vraagt zich af of het nog verantwoord is om wapens uit te voeren naar de Verenigde Staten, nu dat land wapendeals afsluit met onder meer Saoedi-Arabië. Kunnen we de VS nog als een betrouwbare partner zien, vraagt Vlaams parlementslid Tine Soens.

  1. Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”
    PREMIUM
    BV

    Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoer­der vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

    Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar? En wordt hij betaald voor deze opdracht? “Zijn woordvoerder vroeg mijn vragen op voorhand door te geven, maar dat heb ik geweigerd.”
  2. Annie en Rosy getuigen over de meedogenloze schuldindustrie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaarder 1.796 euro”
    PREMIUM
    34

    Annie en Rosy getuigen over de meedogenlo­ze schuldindu­strie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaar­der 1.796 euro”

    Een revolutionaire wetswijziging zal de schuldindustrie aan banden leggen en zo het leven van honderdduizenden mensen met schulden veranderen. Voor Annie (61) en Rosy (47) komt die wetswijziging geen dag te vroeg, want zij weten hoe meedogenloos schuldeisers kunnen zijn. Annie vertelt aan HLN hoe een pietluttige schuld van 1,46 euro kon groeien tot een monsterbedrag van 1.796 euro. Rosy kwam dan weer in de problemen nadat ze een schuld al volledig had afbetaald. Dit zijn hun verhalen: “Ik ben radeloos.”