Aandachtige fans merken op: Thibaut Courtois verwijdert ‘Rode Duivels’ (alweer) van Instagram

Thibaut Courtois (32) is geen Rode Duivel meer. Althans, als we op zijn Instagram-bio afgaan. Fans merkten op dat hij ‘Belgian Red Devils’ daar heeft verwijderd. En dat is niet de eerste keer.

Jonas Withouck

Toen de rel rond Thibaut Courtois bij de nationale ploeg losbarstte, in juni 2023, had de doelman ook al eens voor ophef gezorgd door het officiële account ‘Belgian Red Devils’ van zijn profielbeschrijving op Instagram te halen. Dat werd toen opgemerkt door fans en deed snel de ronde, maar even later voegde Courtois het alweer toe.

Zaterdag, op de 32ste verjaardag van Courtois, hebben fans op sociale media opgemerkt dat ‘Belgian Red Devils’ alweer weg is van zijn Instagram-bio, terwijl het er recent wel nog stond. De Belgische voetbalbond wenste Courtois wel gewoon een gelukkige verjaardag, maar kreeg daar in tegenstelling tot vele anderen geen openlijk antwoord op van de doelman.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen EK

Op het komende EK zal Courtois er niet bij zijn, zo gaf hij al meermaals aan. Dat hij na zijn zware knieblessures de voorbije weken al twee competitiewedstrijden gespeeld heeft in Spanje, lijkt niets aan de zaak te veranderen.

Bondscoach Domenico Tedesco, die sinds vorige zomer in de clinch ligt met Courtois, lijkt niet van plan nog een ultieme poging te ondernemen om de Belgische nummer één te overhalen. “Het is duidelijk. Hij heeft beslist dat hij niet beschikbaar is, dus is dat zo. Ik focus op wie er wel bij is”, aldus Tedesco in een interview met De Tijd dit weekend. Op 28 mei maakt de bondscoach zijn EK-selectie bekend.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer