In Nederland gezochte Belgische drugscrimineel opgepakt in Berlijn

Nieuws
Een Belgische topcrimineel die ook in Nederland werd gezocht is opgepakt in Berlijn. De 48-jarige man stond hoog op de opsporingslijst van Europol.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 16:36
Afbeelding
beeld anp

Hij woonde onder een valse identiteit in Berlijn. Donderdagavond werd hij in Duitsland opgepakt na samenwerking tussen politie-eenheden in Nederland, België en Duitsland. De 48-jarige Tom M. moet in Nederland nog een gevangenisstraf uitzitten van elf jaar voor drugshandel en voor het witwassen van zwart geld. In België staat nog acht jaar celstraf op hem te wachten.

De Duitse rechtbank zal beslissen of de drugscrimineel wordt uitgeleverd aan België of Nederland. Beide landen hebben om zijn uitlevering gevraagd.

Tom M. zat eerder in de cel in Dubai en was sinds 2020 voortvluchtig. Hij wordt gezien als een spilfiguur in de bende van de Nederlandse drugsbaron Piet S., ook bekend als "de Ouwe" of de "Haagse godfather". Piet S. werd in 2020 opgepakt en is vorig jaar in Nederland veroordeeld tot zeventien jaar cel.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

EU legt netwerk bloot dat Russische propaganda witwast

De Europese Unie en Spanje hebben een netwerk blootgelegd van websites die een sleutelrol zouden spelen in het verspreiden van Russische propaganda.

Afbeelding

Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. 'Daar voeren wij op dit moment geen discussie over', zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

Afbeelding

Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan.

Afbeelding

ING winnaar op terughoudend Damrak, bouwer BAM hard omlaag

ING mocht zich donderdag de grote winnaar noemen onder de hoofdfondsen op het Damrak na een meevallend kwartaalrapport. Het bankconcern zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd.

Afbeelding

Bloomberg: Turkije staakt alle handel met Israël

Turkije is van plan alle handel met Israël te staken, meldt persbureau Bloomberg, dat zich baseert op twee Turkse overheidsfunctionarissen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat zich regelmatig zeer kritisch uit over Israël en over de oorlog in de Gazastrook.

Afbeelding

OM seponeert aangifte tegen betogers bij opening Holocaustmuseum

Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de aangifte van het Centraal Joods Overleg (CJO) tegen mensen die zondag 10 maart bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam demonstreerden. 'Het onderzoek heeft niet geleid tot concrete verdachten', aldus het OM.