© Tommy Maes

‘Kans op spel’ maakt vuist tegen armoede

Met een speelnamiddag ging zondag het project ‘Kans op Spel’ van start. Daarbij willen enkele Molse jeugdbewegingen kansarme kinderen en hun ouders laten kennismaken met het jeugdwerk.

mto

‘Kans op Spel’ werd opgestart door de Gidsen van Mol-Centrum, maar ondertussen nemen acht Molse jeugdbewegingen deel aan het project. “De bedoeling is dat we kansarme kinderen laten kennismaken met de jeugdbeweging”, vertellen An-Sofie Wouters en Ine Broothaerts van Gidsen Mol-Centrum. “Het is belangrijk voor kinderen om met elkaar te spelen en vriendschapsbanden te smeden. De jeugdbeweging is daar de ideale plek voor. We willen laten zien dat de jeugdbeweging voor iedereen is.”

Drempel

Weinig kinderen met een kansarme achtergrond zetten de stap naar een jeugdbeweging. Het project ‘Kans op Spel’ wil de drempels verlagen. “Het lidgeld en het uniform zijn drempels die je bijvoorbeeld via de vrijetijds­cheques of tweedehandse uniformen kan verlagen”, zeggen An-Sofie en Ine. “Bovendien heeft elke jeugdbeweging een gratis proefperiode van enkele weken.” De speelnamiddag was het startmoment van het project. Daarnaast worden er flyers verspreid via welzijnsschakels Actie MIN en Ons Huis met info over de jeugdbewegingen.