VIDEO. Spelers Franse tweedeklasser gooien vuurwerk terug naar eigen fans, nadat thuisaanhang onvrede uit over tweede degradatie op rij

Vrijdag werd het een gitzwarte avond in de geschiedenis van voetbalclub Troyes. In eigen huis tegen Valenciennes had de Franse tweedeklasser een zege nodig om de hoop op een verlengd verblijf in de Ligue 2 gaaf te houden, maar toen de thuisaanhang merkte dat dat niet meer zou lukken, braken er rellen uit.

Marnix Taes

Het begon nochtans goed voor Troyes, dat absoluut een zege nodig had om de degradatie (voorlopig) te kunnen afwenden. Simon Elisor zorgde na negen minuten voor de 1-0, maar de Nederlander Nick Venema hing de bordjes op het uur alweer gelijk. Het bleef nadien ook 1-1, tot de ultra’s van de thuisploeg er in minuut 89 genoeg van hadden. De Troyes-supporters viseerden de bezoekende doelman Jean Louchet en gooiden met rookbommen en vuurwerk richting de Franse keeper.

Voor Junior Olaitan en zijn ploegmaats was de maat vol en de spelers van de thuisploeg gooiden de rookbommen gewoon opnieuw het publiek in. De Troyes-supporters zongen ook ‘Merci City’ als verwijzing naar clubeigenaar City Football Group, dat ook onder andere Manchester City, Lommel en Girona in zijn portefeuille heeft zitten. De wedstrijd werd uiteindelijk stilgelegd en niet meer hervat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

CFG nam de Franse club in september 2020 over en Troyes kon zich in hetzelfde seizoen verzekeren van promotie naar de Ligue 1, waar het uiteindelijk twee seizoenen bleef. Vorig seizoen werd Troyes voorlaatste in de Franse hoogste klasse en nu dreigt opnieuw een tweede degradatie op rij. Met nog twee speeldagen te gaan heeft Troyes zeven punten minder dan Duinkerke, de eerste ploeg in veilige haven. Troyes zal waarschijnlijke een zware straf en geldboete krijgen, waardoor de degradatie hoogstwaarschijnlijk niet meer af te wenden is.

Na de partij veroordeelde Troyes de gebeurtenissen in een clubstatement. “De context van de teleurstelling van de fans is geen excuus voor dit gedrag en we wachten nu op de beslissing van de voetbalautoriteiten”, klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

© Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal