De nieuwe speeltuigen in Pieternel werden meteen getest en goedgekeurd.© yjs

Vernieuwde groepsopvang Pieternel opent opnieuw de deuren: “Plaats voor 9 extra kindjes”

Sint-Niklaas -

De stedelijke groepsopvang Pieternel in het Sint-Rochushof in Sint-Niklaas heeft na negen maanden opnieuw de deuren geopend. De site werd grondig vernieuwd en uitgebreid, waardoor er nu plaats is voor 27 kinderen, verdeeld over twee leefgroepen.

De uitbreiding kon gerealiseerd worden door een samenwerking tussen de stad Sint-Niklaas en woonmaatschappij Woonst. De loods achter het oorspronkelijke kinderdagverblijf werd mee verbouwd, waardoor een extra leefgroep kon worden gecreëerd. “In tegenstelling tot voorheen is de hele werking nu naar de gelijkvloerse verdieping gebracht”, weet schepen voor Kinderopvang Maxime Callaert (N-VA).

“Dat is veel praktischer en efficiënter voor de zes begeleidsters die hier aan de slag zijn. De buitenruimte krijgt nog een opknapbeurt en we willen ook nog een zachte doorsteek creëren naar de site van turnkring Kracht en Geduld. Door de uitbreiding stijgt ook de capaciteit van 18 naar 27 kinderen tussen 0 en 3 jaar oud, verdeeld over de twee leefgroepen. We proberen zoveel als mogelijk extra opvangplaatsen te creëren in de stad, zoals bijvoorbeeld in de Clementwijk en hier in Pieternel.”  (Lees verder onder de foto)

Door de uitbreiding wordt de capacititeit van Pieternel opgetrokken van 18 naar 27 kinderen.© yjs

Tijdens de werkzaamheden werden de baby’s, peuters én begeleidsters verspreid over de overige stedelijke opvangplaatsen in de stad. “Hier nu weer aan het werk kunnen gaan, voelt echt als thuiskomen”, zegt Janna Heirman, die al acht jaar aan de slag is in Pieternel. “Vooral het feit dat we nu meer ruimte hebben, zal onze werking en de kinderen ten goede komen.”

© yjs

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER