‘VVD moet mensen helpen bij integratie’

Nieuws
anp
zaterdag 26 mei 2018 om 03:00

Arnhem

De VVD moet nieuwkomers uit een andere cultuur helpen integreren. De partij moet er ook voor die mensen zijn. Dat benadrukte de voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer, Klaas Dijkhoff, op een congres van zijn partij in Arnhem.

Dijkhoff verwees daarbij naar een heersende opvatting bij liberalen: ‘Maak je vrij, vecht je vrij, gooi het juk van je af. Maar wel zelf. Zonder ons. Wij zijn er even niet.’

Als iemand zich bijvoorbeeld vrij wil maken van de islam, dat moet je zo iemand er niet alleen zelf tegen laten vechten, redeneerde het VVD-kopstuk. ‘Ik wil dat iemand die dat juk van zich af wil werpen, weet: bij de VVD ben ik aan het juiste adres.’

Hij wees erop dat jarenlang is gestreden om alle Nederlanders te beschouwen als individu, niet als anoniem lid van een groep. ‘Ondertussen hebben we daarnaast wel de groep ‘allochtonen’.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Pieter Omtzigt en Geert Wilders.

Dit was het liveblog van het debat over de formatie • Bikker waarschuwt: Hoop moet geen valse hoop worden • Bontenbal: akkoord is kil

De Tweede Kamer gaat vandaag in debat over de formatie. Wat vinden de partijen van het eindverslag van de informateurs? Redacteuren Ilse Brandemann en Wian Slendebroek volgen het debat op de voet en houden jou hier op de hoogte.

Jesse Klaver, Frans Timmermans, Rob Jetten, Henri Bontenbal en Mirjam Bikker tijdens een debat over de formatie met oud-informateur Ronald Plasterk.

Kamerdebat over hoofdlijnenakkoord zal ook contouren van nieuwe oppositie tonen

Zes maanden lang moest de Tweede Kamer toekijken hoe de formatie zich voortsleepte. Nu PVV, VVD, NSC en BBB eindelijk een hoofdlijnenakkoord hebben gesloten, kan ook de oppositie aan de slag.

Mona Keijzer en Caroline van der Plas bij de presentatie van Keijzer als nummer twee van BBB. Gedoe over de vraag of Keijzer ook de premierskandidaat van BBB is, speelde de partij volgens onderzoekers parten.

Waarom BBB bij de Tweede Kamerverkiezingen veel kiezers kwijtraakte aan Wilders en Omtzigt

De BBB van Caroline van der Plas wist de megawinst van de provinciale verkiezingen niet vast te houden. Uit onderzoek blijkt nu dat BBB maar een tijdelijke vluchtheuvel was voor een groot deel van de ontevreden kiezers.

Chris Stoffer: 'Alle maatschappelijke initiatieven die je hiermee ontmoedigt, komen straks als een boemerang terug'

Nieuw kabinet zet het mes in de giftenaftrek: regeling voor de helft op de schop

Het nieuwe kabinet zet het mes in de giftenaftrek. Geven aan een goed doel wordt fiscaal veel minder aantrekkelijk. De giftenaftrek gaat voor de helft op de schop.

Minister Pia Dijkstra sprak de hoop uit dat mensen er ‘niet in tuinen’ en niet naar de gebedsgenezingsdiensten van Tom de Wal gaan

Minister heeft 'afkeer' van genezingsdiensten Tom de Wal. 'Mensen worden voor de gek gehouden'

Bezoekers moeten zich melden bij de inspectie als er ‘iets niet goed gaat’ bij genezingsdiensten van de evangelische prediker Tom de Wal, zegt minister Pia Dijkstra (Medische zorg).

Geert Wilders (PVV), Dilan Yesilgoz (VVD), Caroline van der Plas (BBB) en Pieter Omtzigt (NSC) tijdens de presentatie van het hoofdlijnenakkoord. De vier partijen PVV, NSC, VVD en BBB bereikten vorige week een akkoord voor een nieuw kabinet.

Plasterk als voorbode van lastige nieuwe fase: waarom een kabinet voor het zomerreces geen zekerheid is

Wie dacht dat er na het hoofdlijnenakkoord van de formerende partijen snel een kabinet zou zijn, komt bedrogen uit. Hoe moet het verder nu beoogd premier Ronald Plasterk zich heeft teruggetrokken?