zaterdag 26 mei 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

“Alle respect voor Zulte Waregem, maar dit mag niet fout lopen”, voorspelt Ruslan Malinovskyi. Photo News

Ruslan Malinovskyi wil geen Oostends scenario

“Dit wordt onze finale”

Een jaar geleden zat Genk in hetzelfde schuitje. Maar dat sloeg lek aan de Noordzee. Oostende, dat uit PO1 kwam, won overtuigend. “Deze keer zijn wij de ploeg uit PO1. Dit wordt onze finale”, voorspelt Ruslan Malinovskyi.

voorbeschouwing KRC Genk Zulte Waregem door Kristof Liberloo.

Een droge 3-1. Dat was de stand die destijds in de Versluys Arena na 90 minuten op het bord stond. “Eigenlijk een logisch resultaat”, blikt Malinovskyi vandaag nog even terug. “Wij hadden net tien makkelijke wedstrijden in play-off 2 achter de rug. Tegen ongemotiveerde teams. Oostende, dat op een veel hoger niveau had geacteerd, greep ons vanaf het begin bij de keel en wij hadden er geen verhaal tegen.”

Een lesje dat het elftal moet meenemen naar zondag.

“Absoluut”, aldus de Oekraïner. “Een agressieve start, met de linies dicht bij mekaar, dat is het recept om Zulte Waregem pijn te doen. Wij zijn tien wedstrijden tot het uiterste moeten gaan. Elke keer weer was het knokken voor een resultaat. Tot de allerlaatste speeldag kon het alle kanten uit. Vierde, vijfde of zesde. Mentaal zijn wij klaar voor de strijd. Alle respect voor Zulte Waregem, maar als wij de focus vasthouden, mag dit niet fout aflopen. Wij hebben in play-off 1 geen enkele keer voor eigen publiek verloren, de sfeer in de kleedkamer is optimaal. Die lijn moeten we doortrekken. Het moet voor hen een zware dobber worden.”

Een Europees ticket, hoe essentieel is dat voor de Genkse toekomst van Malinovskyi? Er wordt her en der aan zijn mouw getrokken. Dat thema blijkt tot nader order taboe. “Ik lig nog drie jaar onder contract. Zo lang ik in Genk speel, zal ik proberen me te tonen, wil ik voor deze club iets betekenen. Voorlopig kijk ik niet verder dan de volgende wedstrijd.”

Walsh en Hamalainen

Zulte Waregem dus. Tegen ex-Genkies Sandy Walsh en Brian Hamalainen.

“Twee fijne gasten die ongetwijfeld extra gemotiveerd zullen zijn”, weet Malinovskyi. “Ze gaan willen tonen dat ze in Genk een stuk van hun opleiding hebben genoten, dat ze zich met ons kunnen meten. Jammer voor hen, het feestje zal niet voor hen zijn.”

Het seizoen afsluiten, doet Malinovskyi daarna bij de Oekraïense nationale ploeg. Met interlands tegen Marokko en Albanië.

“Vriendschappelijke matchen”, grinnikt Malinovskyi. “Maar vergis je niet. De term vriendschappelijk komt niet voor in het woordenboek van de bondscoach. Shevchenko legt er de pees op. Voor hem zijn dat twee finales. Geen probleem. Door de play-offs ben ik goed voorbereid.” (rco)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws