Union houdt pittig groepsgesprek na 0 op 9: alle neuzen moeten weer in dezelfde richting

© BELGA

Union heeft een pittig groepsgesprek gehouden deze week. Dat was nodig om na de mislukte start van de play-offs alle neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen.

De 0 op 9 heeft erin gehakt bij Union. Na de nederlaag afgelopen weekend op het veld van titelrivaal Anderlecht zat de sfeer even onder nul in de kleedkamer. De mislukte start van de play-offs bracht voor het eerst dit seizoen een aantal wrijvingen binnen de ploeg naar boven.

Een stevig groepsgesprek waarin alle frustraties op tafel werden gelegd, moest deze week alle neuzen opnieuw in dezelfde richting krijgen. Volgens onze informatie is dat ook gelukt en heeft iedereen intussen weer zin in de clash tegen Club Brugge. Ook de individuele gesprekken van trainer Alexander Blessin met bepaalde spelers deze week hielpen daarbij.

Bovendien zocht een groot deel van de spelersgroep elkaar de voorbije dagen ook buiten het veld op, iets wat de sfeer eveneens ten goede is gekomen. Het kan alleen maar helpen richting zondag, want het is stilaan van moeten voor Union. Anderlecht snoepte vorig weekend de leidersplaats af van Union, dat al sinds speeldag negen onafgebroken op kop van het klassement stond. De Unionisten moeten nu dus plots achtervolgen en kunnen zich in eigen huis tegen Club Brugge -dat in hun nek hijgt- geen nieuw puntenverlies veroorloven in de titelstrijd.

 (vva)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen