© Mia Uydens

Heistenaar spilfiguur in drugszaak: GHB met straatwaarde van 3 miljoen euro gevonden

Een 29-jarige Heistenaar zit in de cel op verdenking van betrokkenheid bij een grote drugszaak. Hij zou mee betrokken zijn bij de productie en verkoop van vloeibare XTC (GHB). Een tweede verdachte wordt opgespoord.

tdk

De lokale recherche van politiezone Heist was een tijdje geleden gestart met een onderzoek naar het aanmaken en verhandelen van vloeibare XTC. “Een 29-jarige Heistenaar kwam daarbij in beeld. Hij zou zich op relatief grote schaal hebben beziggehouden met de zaak”, klinkt het bij de speurders. “Er konden twee leveringen met aanmaakproducten voor GHB onderschept worden. Het ging om GBL, één van de belangrijkste aanmaakproducten voor de drug. Een 39-jarige Nederlander bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn.”

Op twee plaatsen in Nederland en Duitsland werden simultaan huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werd ruim vijfhonderd liter GBL aangetroffen. “Daarmee kan ongeveer 1.300 liter vloeibare XTC worden aangemaakt. Goed voor een straatwaarde van bijna drie miljoen euro.”

De Heistenaar werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer verlengde zijn aanhouding met een maand. Tegen de Nederlander is een Europees aanhoudingsmandaat uitgevaardigd. Voorlopig is de man nog spoorloos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER