Grenzen verleggen tijdens het Triatlon Festival aan het MAS

Aan het MAS vond zondag het eerste Port of Antwerp Triatlon Festival plaats. Haast iedereen kon deelnemen en zijn gading vinden want de organisatie voorzag een FUN race met korte afstanden, een kwart triatlon voor de sportievelingen en een ITU Worldcup met wereldtoppers. Dit sportieve evenement werd opgefleurd met dj’s, foodstands en in combinatie met de prachtige locatie aan het MAS werd het een groot succesnummer.

Koen Dhollander

Ook de vier beste Belgen, Marten Van Riel, Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthelemy waren aanwezig. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de 25-jarige Jelle Geens, goed voor zijn eerste zege in een Wereldbekermanche. Hij haalde het voor de Nieuw-Zeelander Tayler Reid en de Canadees Tyler Mislawchuk.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geens legde de sprintafstand (750m zwemmen, 22,5km fietsen en 5km lopen) af in 58:15. Reid finishte in dezelfde chrono. Mislawchuk vervolledigde het podium op twee seconden. Van Riel werd vierde in 58:24. Christophe De Keyser eindigde op de twaalfde plek in 58:45.

Tot zondag was het beste resultaat van Geens in de Wereldbeker, het tweede niveau onder de World Series, een tweede plaats in 2016 in het Mexicaanse Huatulco. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werd hij 38e. Van Riel eindigde er op een knappe zesde plaats.

De triatlon voor vrouwen in Antwerpen, met Claire Michel, Valérie Barthelemy, Charlotte Deldaele, Jolien Vermeylen en Hanne De Vet, vond later op de dag plaats. De Amerikaanse Summer Cook kroonde zich tot winnares.