Direct naar artikelinhoud
Televisie

'Sorry voor alles'-bedenker Kamiel De Bruyne doet zich voor als broer van Kevin De Bruyne

Wannes Deleu en Kamiel De Bruyne (rechts).Beeld Eric de Mildt

Kamiel De Bruyne en Wannes Deleu, de makers van het tweede seizoen van het verborgencameraprogramma Sorry voor alles, bundelen opnieuw de krachten om onbekende mensen beet te nemen. Daarvoor gaat De Bruyne even door het leven als fictieve broer van Kevin. 

"Tijdens het brainstormen voor Sorry voor alles trokken we samen op roadtrip", vertelt Deleu. "Telkens we ergens bij het inchecken onze identiteitskaarten moesten tonen, kreeg Kamiel de vraag of hij familie is van Manchester City-speler Kevin De Bruyne. Een naam die op precies dezelfde manier geschreven wordt."

Voor alle duidelijkheid: dat is Kamiel niet. In werkelijkheid kent tv-maker De Bruyne niets van voetbal. Deleu: "Maar zo kregen we wel het idee om uit te zoeken of het deuren zou openen, mochten Kamiel en Kevin broers zijn. Ikzelf speel de manager van de broer."

Het resultaat wordt de rubriek 'De broer van Kevin De Bruyne' in Van Gils & gasten, waarmee het duo vanaf nu regelmatig in de Eén-talkshow zal opduiken. Om de geloofwaardigheid kracht bij te zetten, maakten ze de websites debroervankevindebruyne.be en demanagervandebroervankevindebruyne.be.

Een foto die is geplaatst door De broer van Kevin De Bruyne (@debroervankevindebruyne) op

Maandag stelden ze hun project voor bij Van Gils. Het antwoord op de vraag of Kevin De Bruyne zelf op de hoogte is, kwam in de vorm van een foto van Kamiel bij de ouders van Kevin waar ze een vals familieportret maakten.