© Karel Hemerijckx

Jef Van der Poel en Thomas Van Assche organiseren vijfde Borderland

Jongeren kunnen opnieuw fuiven in Zandvliet met oud op nieuw. Na een korte afwezigheid organiseren Jef Van der Poel (27) en Thomas Van Assche (26) opnieuw Borderland. In evenementenhal ’t Noorden komen er twee podia voor twee feesten.

Erik Vandewalle

Jarenlang was Oud Oep Nief een begrip in de polder. Wat begon als een kleine fuif van Chiro De Kievitjes groeide uit tot een feest dat jaarlijks meer dan duizend jongeren trok. Maar die tijd is voorbij. Jonge feestvierders moesten de voorbije jaren met oudejaarsavond uitzwermen naar Antwerpen of buurgemeenten. Het districtsbestuur vond dat jammer en deed een oproep om opnieuw een eindejaarsfuif in de polder te krijgen.

Zo werd Borderland geboren. “We feesten op een paar honderd meter van de grens met Nederland. Dus de naam spreekt voor zich”, vindt Thomas Van Assche.

Vorig jaar gaf Borderland forfait omdat Thomas pas papa was geworden. Maar nu zijn ze terug. “In een verbeterde versie”, verzekert Jef Van der Poel. “Dit is de vijfde editie. Een sabbatjaar kwam niet ongelegen, want het gaf ons de kans om alles te evalueren. Zo stelden we vast dat de jongste twee edities erg jonge jongeren aantrokken, jongens en meisjes van minder dan 16 jaar. Iets ouderen haakten af.”

Daarom pakt het duo nu met oudejaarsavond uit met twee podia. De evenementenhal wordt gesplitst in een hoofdpodium en een kleiner tweede podium. Voor het hoofdpodium mikken de twee op jongeren onder de 18 jaar, met commerciële muziek. “Op het kleinere podium, dat mikt op een meerderjarig publiek, draaien we elektronische muziek, club en house. De muziek van het hoofdpodium hindert die van het tweede podium niet en omgekeerd. Of dat lukt? Ook voor ons is het een try-out, maar we zijn zeker van onze zaak”, zegt Van der Poel.

Twee armbandjes

“Vanaf nu werken we dus nog maar met twee armbandjes. Aan de ingang vragen we van iedereen een identiteitskaart, zodat we er zeker van zijn dat iedereen het juiste armbandje krijgt. Wie zijn identiteitskaart zogezegd is vergeten, valt automatisch in de jongste groep. Door dit systeem te gebruiken, willen we de regels omtrent het schenken van alcohol strikt naleven. Aan het hoofdpodium is er geen sterkedrank te koop”, aldus het duo.

Tickets in voorverkoop kosten 8 euro, aan de kassa 10 euro. U kunt ze kopen bij Drankenservice Vandermolen, Torenseweg 2 in Stabroek en bij Wim Friet, Steenovenstraat 9 in Berendrecht.

www.borderland.be