© CN

Brandweerzone Oost-Limburg ontving zondag 95 oproepen voor wateroverlast

Voeren, Genk, Bilzen, Maaseik -

De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg, die al enkele dagen in Voeren bezig was met pomp- en opruimingswerkzaamheden, heeft zondagavond voor andere locaties in de zone in totaal 95 oproepen voor wateroverlast ontvangen. De regio’s Genk, Bilzen en Maaseik werden tijdens felle onweersbuien getroffen door blikseminslagen en ondergelopen straten en kelders.

Redactie
Bron: BELGA

Er waren drie blikseminslagen op woningen in Maaseik op de Zavel- en Akkerstraat en op de Peperhofstraat in Genk. “In totaal zijn er 95 interventies afgewerkt in Genk, Maaseik en deelgemeente Neeroeteren, en Bilzen. Het water in de ondergelopen straten en kelders steeg tot een twintigtal centimeter. In Genk kwamen twee grote verkeersassen, zoals de Oosterring met Zuiderring en Westerring met Europalaan, blank te staan”, zegt communicatieverantwoordelijke Karen De Smedt van de brandweerzone Oost-Limburg maandag.

Water liep in kelders van huizen in de wijk tussen de Jaarbeurslaan en de Hasseltweg. Verder waren er problemen op de Noordlaan en de achtergelegen spoorweg. In Maaseik lag het zwaartepunt in Neeroeteren. Door de hevige regen steeg het waterpeil in kelders tot een vijftien à twintig centimeter. De brandweer kon het water weer vlot wegpompen. Zo werd de provincie Limburg voor de derde dag op rij geteisterd door zware regenval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer