© RR

Zeven horecazaken op de vingers getikt bij grootscheepse controle

Schoten -

Agenten van politie Schoten en ambtenaren van de gemeentelijke en federale overheid stelden bij een gezamenlijke controleactie bij negen horecazaken zeven inbreuken vast op verschillende wetgevingen. Geen enkele zaak moest sluiten.

De multidisciplinaire controle was voornamelijk gericht op de horeca. De actie vond plaats met ondersteuning van verschillende instanties, zoals het Arrondissementeel Informatie en Expertise Centrum van de Federale Politie en inspectiediensten van de RVA, RSZ, FAVV en Douane.

“Het voornaamste doel van de controle was nagaan of de betrokken horecagelegenheden zich houden aan de diverse regelgevingen”, aldus korpschef Jack Vissers. “Deze sector is immers vatbaar voor diverse vormen van criminaliteit die de lokale economie kunnen ondermijnen, zoals witwassen, drugshandel en economische uitbuiting.”

“Om criminele inmenging en overlast te vermijden, werd regelgeving in het politiereglement opgenomen, waaraan handelszaken en horeca zich moeten houden. Deze controle maakt deel uit van de handhaving van deze voorschriften, met als doel het verzekeren van de openbare orde in Schoten.”

Inbreuken bij zeven zaken

Tijdens de actie werden negen zaken grondig gecontroleerd. Bij zeven van de negen gecontroleerde zaken werden inbreuken vastgesteld door de verschillende partners.

Er werden meerdere waarschuwingen en processen-verbaal opgesteld inzake de economische wetgeving en de voedselveiligheid zoals bijvoorbeeld inzake tewerkstelling en hygiëne. Geen enkele horecazaak moest de deuren sluiten. “De resultaten tonen de noodzaak aan van dergelijke multidisciplinaire acties”, aldus Vissers. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners