Direct naar artikelinhoud

Lichaam verdwenen chef-kok aangetroffen bij Paleis Soestdijk

Bij Paleis Soestdijk is het lichaam aangetroffen van Edwin Takens. De 49-jarige man was al anderhalve maand vermist.

De politie zocht in november al in de omgeving van Paleis Soestdijk, maar trof toen niks aan.Beeld anp

Jagers troffen het stoffelijk overschot van de chef-kok zaterdagochtend aan in de bossen achter het paleis. Het gebied is niet toegankelijk voor het publiek.

De politie meldt dat er geen aanwijzingen of sporen zijn gevonden die wijzen op een misdrijf. De familie van de man is geïnformeerd over de vondst.

Takens stond sinds 31 oktober als vermist opgegeven bij de politie. Een dag later werd zijn auto aangetroffen op een parkeerplaats in de buurt van Paleis Soestdijk. Een zoektocht van de politie en het leger leverde toen niets op.

Begin december concludeerde de politie 'dat vrijwillige verdwijning het meest aannemelijk is'. Het onderzoek werd toen gestaakt.

Brasserie Bakboord

Takens heeft in verschillende restaurants gewerkt en runde een eigen cateringbedrijf. Afgelopen zomer kocht hij Brasserie Bakboord in Almere. Dat restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin, wat betekent dat er goed en betaalbaar gegeten kan worden.

'Ik zocht een bedrijf dat als een paal boven water staat', zei Takens daarover in augustus in Misset Horeca. 'Bakboord stond te koop en was datgene wat ik zocht. Leuke gasten, een goede keuken en dito bediening. Voor mij als restaurateur een kans op wat al geweldig is naar mijn inzicht te verfraaien, met als doel een nog grotere schare aan fans.'