Ligue 1 Conforama / Speeldag 18

Stade Rennes - Paris Saint-Germain

1 - 4
Ndombe Mubele53'
4'Neymar17'Kylian Mbappé75'Edinson Cavani76'Neymar

32' Geel

Hamari Traoré

53' Doelpunt

1-2 Ndombe Mubele

54' Geel

Benjamin André

54' Wissel

in: Wahbi Khazri
out: Ndombe Mubele

55' Wissel

in: Adrien Hunou
out: Romain Danze

63' Rood (2x geel)

66' Wissel

in: Jérémy Gelin
out: Morgan Amalfitano

78' Geel

Wahbi Khazri

90' Strafschop gemist

4' Doelpunt

0-1 Neymar
Assist: Kylian Mbappé

17' Doelpunt

0-2 Kylian Mbappé
Assist: Neymar

42' Geel

Presnel Kimpembe

73' Geel

Giovani Lo Celso

74' Wissel

in: Thiago Motta
out: Julian Draxler

75' Doelpunt

1-3 Edinson Cavani

76' Doelpunt

1-4 Neymar

80' Wissel

in: Javier Pastore
out: Giovani Lo Celso

89' Rood (2x geel)

Start wedstrijd 17:00 Plaats Rennes Stadion Roazhon Park Toeschouwers 29 194 Scheidsrechter Antony Gautier

Neymar, Mbappé en Cavani laten geen spaander heel van Rennes

PSG blijft door de Franse competitie stomen en op speeldag 18 kon ook nummer zes Stade Rennes daar niets aan veranderen. De Parijzenaars, geleid door het trio Neymar-Mbappé-Cavani, gingen zonder al te grote moeite met 1-4 winnen en blijven zo duidelijk aan kop in de Ligue 1.

Al na vier minuten bracht Neymar PSG op voorsprong na een uitstekende voorzet van Kylian Mbappé. Nog geen kwartier later werden de rollen omgedraaid en stond het via Mbappé 0-2, een score die tot de rust op het bord bleef staan. Via Mubele scoorde Rennes al snel na de rust een verrassende aansluitingstreffer, maar alle hoop voor de thuisploeg werd de grond in gebeukt toen Benjamin André even later een tweede keer geel pakte.

PSG, nu met één man meer, wachtte nog even om het werk af te ronden. Uiteindelijk zorgden Cavani en nogmaals Neymar daar op zeer korte tijd wel voor: de eindstand was 1-4. PSG zou de wedstrijd uiteindelijk ook met tien man afsluiten na een domme tweede gele kaart van Presnel Kimpembe. PSG loopt zo weer uit op Monaco, dat vrijdagavond al met 0-4 won bij Toulouse: het gat tussen de twee is momenteel negen punten.