Wout van Aert krijgt dit seizoen geen opvolger in de eindejaarscross van Heusden-Zolder. Maar maakt hij wel hetzelfde armgebaar op Circuit Zolder na het BK op 12 januari?© BELGA

Eindejaarscross Heusden-Zolder slaat één jaar over om BK te ontvangen in januari 2025

Heusden-Zolder -

Heusden-Zolder verlaat het plan om twee topcrossen binnen een tijdsbestek van 14 dagen te laten doorgaan in de eindejaarsperiode. Geen veldritactie dus op en rond Circuit Zolder eind december. Wel zullen er op 11 en 12 januari 2025 Belgische titels worden uitgedeeld.

Rob Rodiers

Heusden-Zolder is in 2025 immers twee dagen gastgemeente van het Belgisch kampioenschap veldrijden, 32 jaar na de laatste titelstrijd op Limburgse bodem (Houthalen-Helchteren in 1993, red.). De diverse categorieën zullen met elkaar in de clinch gaan op het gekende parcours op en rond Circuit Zolder.

Sinds 2008 is er ook de jaarlijkse eindejaarscross, tegenwoordig manche van de Superprestige. Die vaste afspraak op de kalender slaat nu een jaartje over. Er zouden amper veertien dagen liggen tussen beide crossen op dezelfde plaats. Het is overigens een gewoonte dat de gastgemeente van het BK zijn reguliere cross in datzelfde seizoen overslaat, dat gebeurde recent nog in Middelkerke, Lokeren en Meulebeke. In het seizoen 2025-2026 zal de eindejaarscross terugkeren in de vertrouwde kerstperiode.

“We gaan er een groot feest van maken op 11 en 12 januari”, belooft burgemeester van Heusden-Zolder Mario Borremans, die de inwoners van zijn gemeente alvast gratis toegang tot het evenement verleent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer