© rr

Jonge migrant komt om het leven in Brussel door zich onder bus te verstoppen

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de dood van een 20-jarige jongeman uit het Afrikaanse Guinee, afgelopen nacht in Sint-Agatha-Berchem. De jongeman kwam om het leven nadat hij zich verstopt had onder een bus die als bestemming Groot-Brittannië had.

“Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een ongeluk, maar er werd toch een uitwendig onderzoek van het lichaam bevolen”, zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Er zijn ook nog andere onderzoeksdaden lopende, waaronder de analyse van de camerabeelden van de camera’s aan het Noordstation.”

De tourbus waaronder de jongen zich had verstopt, vertrok aan het Noordstation en ging via Brugge naar het Verenigd Koninkrijk rijden. Voor zijn vertrek had de chauffeur al enkele migranten moeten verjagen die zich onder de bus wilden verstoppen en zich aan de as wilden vastklampen.

Afremmen

Een jongen uit Guinee slaagde er niettemin in om zich onder de bus te verbergen. Maar de chauffeur van een bus die uit de andere richting kwam, kreeg de voeten van de jongeman in het oog die onder de bus uitstaken. Dat gebeurde aan de Karel V-laan in Sint-Agatha-Berchem. De chauffeur gebaarde naar zijn collega dat er iemand onder de bus hing. Daarop hield de chauffeur van de bus met de verstekeling halt. Net door dat afremmen raakte de jongeman geplet. De politie kwam ter plaatse en riep de brandweer op omdat een deel van de bus moest gedemonteerd worden om bij het slachtoffer te geraken.

“De hulpdiensten hebben, ondanks de moeilijke omstandigheden, maximale zorgen trachten toe te dienen”, zegt de parketwoordvoerster. “Terwijl de brandweer nog bezig was met het bevrijden van het slachtoffer, is de man, ondanks alle inspanningen, overleden. De lokale politie heeft op het slachtoffer een “bevel om het land te verlaten” gevonden. Op basis van dit document werd het slachtoffer geïdentificeerd als A, geboren in 1998 in Guinee. Op basis van een vergelijking van de vingerafdrukken, wordt in de loop van de komende dagen een formele identificatie verwacht.”

De twee buschauffeurs werden verhoord als getuigen en het lichaam van het slachtoffer werd overgebracht naar het medico-legaal instituut, aldus nog het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER