Model bewijst dat je maar twee minuten nodig hebt om je volgers te misleiden

© Instagram

Vier miljoen volgers telt Iskra Lawrence en het is niet moeilijk om ze allemaal in de luren te leggen. Dat bewijst ze met twee foto's: eentje die ze niet heeft bewerkt en eentje waarin ze in amper twee minuten enkele aanpassingen heeft gedaan. Ze wil daarmee aan de kaak stellen dat heel wat 'natuurlijke' looks op Instagram helemaal niet zo spontaan zijn.

flb

Iskra Lawrence (27) is een Brits model, maar wel eentje die alles in het werkt stelt om meer bodypositivity te promoten. Dat doet ze onder meer via haar Instagram, waar ze 4 miljoen volgers heeft. Zo deelde ze onlangs een onbewerkte foto, met daarnaast dezelfde foto die wel bewerkt was, iets wat ze naar eigen zeggen in twee minuten klaarspeelde. Ze wil daarmee aantonen hoe snel je een beeld kunt aanpassen en daarmee duidelijk maken dat er maar weinig echt natuurlijke looks te zien zijn op Instagram.

"Zoek het verschil. De eerste foto links ben ik, de echte ik. Zonder bewerking en heb de foto gedeeld zoals die was toen ik hem nam. Nummer twee rechts, wel dat is de gefacetunede versie van mij", klinkt het. Zo maakte ze subtiel de huid van haar gezicht, borst en buik gladder en verwijderde de oneffenheden. Kleine aanpassingen die vaak onopgemerkt blijven, maar wel een groot verschil opleveren.

Gevaarlijke plaats

"Dit is wat je op Instagram overal te zien krijgt, de beelden die je elke dag voorgeschoteld krijgt. En zonder die twee foto's naast elkaar, geloven heel wat mensen dat de rechtse de foto de natuurlijke look weergeeft."

Bovendien, zegt ze nog, nemen Instagrammers vaak honderden foto's om er dan eentje uit te kiezen die de beste is. "Op zo'n manier wordt sociale media een gevaarlijk plaats om te vertoeven. We moeten stoppen met ons te vergelijken met deze onrealistische beelden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer