© tdk, rr

Bart (38) krijgt dodelijke messteek na bemiddelingspoging bij ruzie: “Gelukkig hebben de kindjes het niet gezien”

De 38-jarige man die maandag in Niel een messteek kreeg in de hals, is overleden aan zijn verwondingen. De dader is ondertussen aangehouden en wordt beticht van moord. Op het ogenblik van de steekpartij waren er ook drie kinderen in het huis aanwezig, maar zij hebben het drama niet zien gebeuren.

Theo Derkinderen, Britt Peeters, Joris van der AA

Dimitri G. (32) zakte maandagnamiddag af naar de woning van zijn (ex-) vriendin S., in de Boomsestraat in Niel. Hij wou praten met de vrouw, maar dat gesprek liep al snel uit de hand en er ontstond een flink oplopende ruzie. Waarover de ruzie ging wordt nog volop onderzocht. Volgens sommige bronnen ging het over een klacht die S. tegen Dimitri had ingediend, andere bronnen hebben het dan weer over een relationele ruzie.

Vast staat dat er in de woning nog een andere man aanwezig was, de 38-jarige Bart T. Hij wou bemiddelen bij de ruzie en vermijden dat één en ander uit de hand liep. Het liep evenwel helemaal uit de hand. G.’s advocaat Sahil Malik benadrukt dat Dimitri nooit de intentie had om iemand dodelijk te verwonden. “Hij heeft enkele slagen van het slachtoffer geïncasseerd, tijdens de ruzie. In een reflex heeft hij een zakmes vastgepakt en ermee uitgehaald om zich te verdedigen. Enige intentie om te doden is er in elk geval nooit geweest.”

De hevig bloedende Bart T. rende nog naar buiten, maar zeeg iets verderop op straat in mekaar. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht maar is daar in de loop van dinsdag overleden.

Dimitri G. vluchtte na de steekpartij weg, maar kon in de loop van de vooravond worden opgepakt in Hoboken.

Op het ogenblik van de steekpartij waren ook de drie kindjes van bewoonster S. in de woning aanwezig. “Maar zij hebben de steekpartij gelukkig niet gezien”, vertellen vrienden en familieleden van S. “Bart was een sympathieke kerel. Een toffe gast. Iemand die voor iedereen klaarstond.”

Verdachte Dimitri G. is geen onbekende voor het gerecht en werd in het verleden al meermaals veroordeeld. Hij was nog maar acht maanden vrij na een veroordeling. “En daar pakte hij, vreemd genoeg, ook graag mee uit. Op de sociale media schreef hij zonder blozen dat hij een rijverbod van acht jaar had gekregen, dat hij een enkelband droeg of dat hij zich ging aanmelden in de Begijnenstraat in Antwerpen om een celstraf uit te zitten. Hij maakte er geen geheim van dat hij de politie haatte en postte vaak de letters ACAB - wat staat voor All Cops Are Bastards (alle politiemensen zijn smeerlappen) - op zijn Facebook. We zijn alleszins dolgelukkig dat hij S. niet heeft gestoken en de kindjes met rust heeft gelaten.”

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft Dimitri G. dinsdagochtendochtend aangehouden op verdenking van moord. Wellicht volgt er over enkele weken nog een reconstructie.