Vakbonden activeren stakingsaanzegging voor gevangenissen na overleg met Van Tigchelt: “Minister heeft de bruggen opgeblazen”

De vakbonden voor het personeel van de Belgische gevangenissen hebben hun stakingsaanzegging geactiveerd na het overleg van donderdag met minister van Justitie Paul Van Tigchelt. De staking in de Belgische gevangenissen begint maandag 1 april om 22 uur voor onbepaalde duur. Dat zeggen federaal secretaris Eddy De Smedt van de liberale vakbond VSOA, Alain Blancke, nationaal afgevaardigde van de christelijke ACV, en Robby De Kaey, federaal secretaris van de socialistische ACOD.

Belga

Donderdagochtend vond overleg plaats tussen de vakbonden en de justitieminister. De vakbonden verlieten de onderhandelingstafel toen de minister zei dat hij de minimale dienstverlening zou opvorderen, aldus De Smedt. “De minister heeft de bruggen opgeblazen”, aldus de vakbondsman na het overleg. Volgens de vakbonden waren de maatregelen van de minister ontoereikend om de overbevolking in de Belgische gevangenissen aan te pakken.

De vakbonden activeerden hun stakingsaanzegging. De staking begint maandag 1 april om 22 uur voor onbepaalde duur. Dat de minister besliste dat personeel kan worden opgevorderd vanaf de eerste stakingsdag, is “het personeel muilkorven”, hekelde Robby De Kaey van ACOD.

Sinds een gedetineerde bijna twee weken geleden dagenlang gefolterd werd in het arresthuis in Antwerpen, ligt minister Van Tigchelt onder vuur.

Folter-schandaal in de Begijnenstraat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen