© BELGA, Instagram - Average Rob

Average Rob hoestte 30.000 euro (!) op om minidocu te draaien rond Iron Man-avontuur: “Een verlieslatend project”

Robert Van Impe (33), alias Average Rob, leverde vorige zomer samen met zijn broer Arno een knalprestatie door in het Oostenrijkse Klagenfurt een volledige Iron Man af te haspelen. Naast miljoenen views en tonnen respect van zijn vele fans die hij er voor in de plaats kreeg, kostte het hele avontuur hem bakken vol geld. De YouTuber hoestte liefst 30.000 euro op om zijn video-project te realiseren. “Een verlieslatend project”, zegt Rob in de ‘10 meest gegoogelde vragen’, een podcast van radiozender Qmusic.

wvb

Het hoeft niet te verbazen dat minstens één van de tien meest gestelde vragen over zijn spectaculaire prestatie in de Iron Man gaat. Even recapituleren: het gaat hier om een combinatie van 3,8 km zwemmen, gevolgd door 180 km fietsen en om te eindigen nog eens 42 km lopen, een volledige marathon dus. Qmusic-presentator Maarten Vancoillie vraagt zich af hoeveel views de YouTube-video over zijn sportieve uitdaging opleverde. “De video waarin de finale te zien is, heeft 2,1 miljoen views. De andere video’s hebben ongeveer 900.000 à 1 miljoen views”, zegt Rob. Dat is op zijn minst gezegd indrukwekkend.

Waaraan de minidocu dat succes te danken heeft? “Ik denk dat mensen zich vooral aangesproken voelden door de reeks omdat ze zich konden vergelijken met ons. Mensen met een gemiddelde conditie konden zich vergelijken met mij”, verklaart hij. “En daarnaast had je ook de groep mensen die zich dus konden vergelijken met Arno, iemand waarvan ze op papier zeiden dat hij het nooit ging kunnen.”

Verlieslatend project

Maar dat succes komt niet zomaar uit de lucht vallen. De videomaker telde namelijk een flinke cent neer om de reeks te kunnen draaien. “Het mocht kosten wat het kost, maar ik wilde dat de reeks echt goed was. Ik had geen sponsors en heb uiteindelijk zelf 30.000 betaald om alles te kunnen realiseren”, geeft hij toe. “Het was dus wel degelijk een verlieslatend project. Maar stel dat ik een Tesla had gekocht en die total loss had gereden, had ik evenveel betaald en had ik niet eens die herinneringen”, stipt Average Rob aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER