© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kampioen Beerschot legt seizoen neer met nederlaag tegen Patro Eisden en kan beginnen feesten

Dan toch geen overwinning voor de Mannekes in hun laatste thuismatch. Een uitverkocht Kiel zag hoe hun kampioenenploeg een bijzonder matige wedstrijd in het slot uit handen gaf na een doelpunt van Bamona. En zo verliezen Kuyt en co met 0-1 tegen Patro Eisden, al zal dat de Beerschot-aanhang worst wezen. Meteen na het laatste fluitsignaal volgde een te verwachten veldbestorming. Carnaval op ’t Kiel, want Beerschot is kampioen!

Mats Somers

Volg de titelviering HIER vanop de eerste rij

Het was afwachten of de supporters van Beerschot voor de aftrap hevig protest gingen voeren tegen United World. De Kielse aanhang wil dat de organisatie de club liever vandaag dan morgen verkoopt, maar daar lijkt voorlopig totaal nog geen sprake van. Het bleef uiteindelijk gewoon bij het omhoog houden van enkele posters met de boodschap ‘United World out’ op. Verder werden Matijas ‘Manneke van het seizoen’, Van den Steen en Csepregi nog uitvoerig in de bloemetjes gezet. Die laatste twee werden trouwens later tijdens de match ook nog eens bedankt met enkele spandoeken vanuit het paars-witte sfeervak.

LEES OOK. IN BEELD. Geëmotioneerde Frédéric van den Steen in de bloemetjes gezet bij Beerschot, Davor Matijas verkozen als Manneke van het Seizoen

Over de wedstrijd zelf viel er een stuk minder te noteren, nochtans had Kuyt zoals verwacht wel z’n best mogelijke elf tussen de lijnen gebracht om een uitverkocht Kiel niet op z’n honger te laten zitten. Op het kwartier pakte Sanusi uit met een gekraakt schotje, de naam van een echte kans eigenlijk niet waardig. Vijf minuten later sneed Weymans een keer naar binnen vanop z’n rechterkant, maar de bal ging uiteindelijk ruim over het doel. Ook Patro stak even z’n neus aan het venster met een volley van Peeters, Matijas kon al bij al makkelijk klemmen. Daarmee waren we ook meteen uitgeschreven over een bijzonder flauwe eerste helft.

Patro juicht op het veld, Beerschot erlangs.© Isosport

Vizier op de prins

Vuurwerk na de rust dan maar? Op het veld alleszins niet. Maar vanop de tribunes zagen we dan toch nog wat meer protest op het beleid van United World. De gezichten van onder meer prins Abdullah bin Mosaad werden afgebeeld op een banner met een snipervizier gericht op hem, een niet al te fraai beeld. Ook kersvers consultant Thorsten Theys ontsnapt niet aan de ontevredenheid van de fans. Hij werd net zoals de prins op die manier afgebeeld. En dat in je eerste werkweek…

Allemaal randanimatie, want over de wedstrijd zelf viel nauwelijks iets te vertellen. Verder dan wat gedreig van Noubissi, een bekende oudgediende van stamnummer 13, en een kansje van Sanusi kwamen we lange tijd niet. Het signaal voor coach Kuyt om dan maar wat fris personeel tussen de lijnen te brengen. Keita en Huiberts moesten voor meer animo zorgen ten koste van Cagro en Beerschot-topschutter Reyners.

LEES OOK. “Gelukkig is er toch nog één zekerheid bij Beerschot: de supporters”

Nul op zes

Voor paars-wit moest er uiteraard niets meer, maar door de overwinning van Club Luik tegen Jong Genk had Patro Eisden een overwinning nodig om zich te kwalificeren voor de ‘promotion play-offs’. Het duurde bijzonder lang, maar beetje bij beetje begonnen de mannen van coach Stijn Stijnen aanvallender te voetballen. In een rommelige fase haalde Weymans de bal van de lijn, pakte Matijas op de rebound uit met een goeie save en moest ook Keita op een derde poging alles uit de kast halen om de 0-1 te voorkomen. Die kwam er even later dan toch wanneer Dansoko z’n poging nog gered werd door de Kroatische goalie van de Mannekes, maar bij de rebound was het wél prijs. Bamona zette de levensbelangrijke voorsprong voor Patro Eisden op het bord. Dat bleek uiteindelijk ook voldoende voor de driepunter.

De ploeg van ex-speler Tom Pietermaat behaalt zo in extremis nog de top zes en Beerschot kon aan z’n kampioenenviering beginnen met een massale veldbestorming. Het Kiel gaat ongetwijfeld nog een lange feestnacht tegemoet.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners