Geparkeerde wagen bolt recht... frituur binnen

© edp

Uitbater Stefan De Coster van frituur ‘t Friethuis in de Grotenbergestraat in Zottegem en drie klanten zijn vrijdag aan een drama ontsnapt. Omstreeks 21.55 uur werden ze opgeschrikt door een auto die recht de etalage binnen reed. De Peugeot 306 stond aanvankelijk geparkeerd in de Broeder Mareslaan maar ging vanzelf aan het bollen. Twee grote glasramen van de frituur sprongen aan diggelen. De ravage in de zaak is dan ook enorm. Als bij wonder raakte niemand gewond.

edp

Alvorens de frituur binnen te bollen, dwarste de auto het kruispunt ter hoogte van de spoorwegbrug. Gelukkig reed er daar geen andere auto of fietser. In de frituur zaten gelukkig geen klanten aan de tafeltjes naast de bewuste etalage.

“Sinds ik hier de zaak uitbaat, is het al de tweede keer dat er een wagen binnenrijdt”, zegt Stefan De Coster. “Blijkbaar voldoen de houten palen voor mijn frituur niet. Ik ga een aanvraag indienen om nog extra palen te plaatsen zodat dergelijke ongelukken niet meer kunnen plaatsvinden.”

De lokale politie ging vrijdagavond nog op zoek naar de eigenaar van de wagen. De zaakvoerder maakte zich sterk dat zijn zaak vandaag weer open zal zijn.

© edp

© edp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen