Laswerk van leerlingen in de kijker op Metaalbeurs in Antwerp Expo

Antwerpen -

De Belgische en Nederlandse metaalsector verzamelt zich de komende drie dagen in Antwerp Expo. Daar kan u vanaf dinsdag de nieuwste las- en snijtechnologieën ontdekken. En ook metaalbewerking komt aan bod.

lava
Bron: ATV

Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei vormt Antwerp Expo het decor voor Advanced Engineering en Advanced Manufacturing. De eerste legt de nadruk op innovatieve productontwikkeling, de tweede op metaalbewerking, las- en snijtechnologie en industriële toeleveranciers voor metalen onderdelen en bewerkingen. De gecombineerde beurzen brengen 270 exposanten samen op wat ‘het event voor de maakindustrie van het jaar’ wordt genoemd.

Vandaag, dinsdag, staat alles in het teken van de schoolgaande jeugd. Zo’n 1.000 vijfde- en zesdejaars maken niet alleen kennis met hun technische droomjobs. De leerlingen strijden ook voor de titel van Belgisch kampioen virtueel lassen. In een virtuele omgeving tonen de kandidaten wat ze in petto hebben.

Verder is er de Steel Warriors-competitie waarin 26 scholen uit heel België het tegen elkaar opnemen. Ze creëren staalsculpturen die mooi, stabiel en functioneel zijn. 350 leerlingen uit de derde graad mechanica/lassen tonen zo niet alleen hun creativiteit en skills, maar komen er ook op een nieuwe manier in aanraking met de metaalsector.

Het beschikbare aantal werkkrachten in de industriële sector wordt alsmaar schaarser. VDAB identificeert de halfautomaat- en TIG-lasser sinds dit jaar als knelpuntberoep. Daarnaast zit de uitstroom van deze beroepen eveneens in dalende lijn.

Daarom tracht Advanced Manufacturing volgende ruimte te creëren voor studenten om kennis te maken met het werkveld. Dankzij de studentendag wil de beurs bijdragen tot een vernieuwde interesse in de dynamische wereld van de technische beroepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV