Julia Kruger en Kobe Nimmegeers ontwerpen kleurrijke keukens op basis van de gekende IKEA-kasten.© rr

Firmax pimpt klassieke IKEA-keukens: “Idee komt uit Scandinavië”

Antwerpen -

Wil je graag je IKEA-keuken naar je eigen smaak aanpassen? Dan ben je bij de nieuwe winkel van Firmax in de Nationalestraat aan het juiste adres. “Wij maken keukenfronten en werkbladen op maat die je op IKEA-kasten kunt bevestigen”, vertelt Kobe Nimmegeers (32).

Niels Delport

“Het idee komt uit Scandinavië”, begint Kobe zijn verhaal. Hij is de manager van het nieuwe Antwerpse filiaal van Firmax dat zich in de Fierensblokken bevindt. “In het hoge noorden bestaan al langer verschillende aanbieders die bestaande keukensystemen personaliseren, vooral van IKEA. In België was er nog niemand die zo’n service aanbiedt. Er is een overvloed aan keukens, variërend van exclusieve designs tot meer budgetgerichte opties. Maar wij mikken op mensen die een keuken willen samenstellen voor een faire prijs.”

“We zijn niet de typische showroom op de steenweg, waar je tientallen keukens kunt bekijken en dan tussen model 5 of 17 moet kiezen”

Kobe Nimmegeers

Manager bij Firmax

Maar hoe gaat dat dan precies in zijn werk? “Het proces is eenvoudig”, legt Kobe uit. “Klanten ontwerpen hun nieuwe keuken met de hulp van een architect of rechtstreeks in de ‘IKEA online kitchenplanner’. Op die manier is de basis gelegd. Met dit plan kunnen wij aan de slag om samen met de klant de afwerking en de look te personaliseren. Zo hebben we verschillende kleuren en materialen waaruit je kunt kiezen om de keuken zo goed mogelijk volgens je eigen smaak in te richten. In de laatste fase maak je samen met een professionele IKEA-keukenadviseur de finale indeling voor jouw keuken en bestel je de keuken zonder frontjes maar mét scharnieren. Daarna kunnen klanten de installatie zelf doen of het werk door onze montageservice laten doen.”

“We zijn dus niet de typische keukenshowroom op de steenweg, waar je tientallen keukens kan bekijken en dan tussen model 5 of 17 moet kiezen. Bij ons is ieder project anders. Daarom is onze showroom ingericht als een creatieve ruimte waar klanten kunnen experimenteren en hun ideeën tot leven kunnen brengen, ondersteund door ons team. We werken dan ook vooral op afspraak.”

Kobe Nimmegeers en zijn collega Julia Kruger werken samen in het Antwerpse filiaal van Firmax.© Patrick De Roo

Firmax werd in 2020 opgericht. Amper een jaar later opende het bedrijf een eerste showroom in Brussel. “We merkten dat we heel wat Antwerpse klanten over de vloer kregen. Bovendien is het een stad waar veel mensen wonen die een goede smaak hebben en die op zoek zijn naar een mooie keuken voor een eerlijk budget. We willen die mensen lokaal kunnen bedienen. Daarom hebben we niet lang getwijfeld om een Antwerps filiaal te openen.”

Fierensblokken

De winkel bevindt zich in de pas gerenoveerde Fierensblokken. “In Brussel werken we eveneens vanuit een historisch gebouw in het hart van de handelsbuurt dat nu mee als cohousingspace is ingericht. De Fierensblokken hebben dezelfde architecturale elementen als dat pand. En toevallig passen die ook perfect bij onze materialen.”

In de toekomst ziet de firma het wel zitten om ook naar andere Belgische steden uit te breiden. “We hebben ook heel wat klanten die bijvoorbeeld uit Gent en Leuven komen. Dus als de mogelijkheid er is om ook daar lokaal aanwezig te zijn, zien we dat zeker zitten. Maar we gaan eerst kijken hoe het hier loopt. Stap voor stap”, glimlacht Kobe.

Firmax bevindt zich in de Fierensblokken in de Nationalestraat 164 in Antwerpen. Ze zijn geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, tussen 10 en 17 uur. Meer informatie kan je vinden op firmax.be.

© Firmax

© Firmax

© Firmax

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners