© ATV

Skaters halen kunsten boven in nieuwe ‘skatekom’ van De Schorre: “Als dit een succes blijkt, overwegen we uitbreiding”

Boom -

De skate- en stepliefhebbers uit de Rupelstreek hebben er een aantrekkelijke pleisterplaats bij waar ze volop hun kunsten kunnen tonen en inoefenen. In provinciaal domein De Schorre in Boom is vrijdag een gloednieuwe skatebowl geopend, die al meteen de goedkeuring kreeg van een paar honderd waaghalzen.

Bart Roggeman

De urban sports-zone in de kleine put van De Schorre achteraan het domein, het Nest gedoopt, onderging het voorbije jaar een grondige facelift. De nieuwe skatebowl is de kers op de taart.

“Als ik de belangstelling vandaag zie, is het duidelijk een schot in de roos”, glundert Manuel Jaskowiak, directeur van De Schorre. “Het is het resultaat van een werkgroep met de mensen van De Schorre en de provincie, het lokale bestuur, de jongeren zelf, skateprofessionals en de mensen van Tomorrowland die de bowl hebben gefinancierd.”

© Joris Herregods

“Vorig jaar experimenteerden we al met enkele verplaatsbare skate-elementen, maar dit is het summum. Als dit op lange termijn een succes blijkt, zoals vandaag, overwegen we nog een uitbreiding op de vlakke zone achter de skatebowl toe te voegen.”

Ook stepliefhebbers kunnen zich volop uitleven in de skatebowl.© Joris Herregods

Brief van 12-jarigen

Vrijdag konden alle liefhebbers de nieuwe kom uittesten en ook nog andere gratis workshops uitproberen, zoals mountainboarden of one wheel. Lennert Claes (16) uit Boom en Josse Rypens (16) uit Reet zijn alvast overtuigd. Met een tiental vrienden spraken ze af om de nieuwe skatebowl een keer te komen uittesten.

“Voordien gingen we soms skaten op de ramp aan het politiecommissariaat in Boom, maar dat was verouderd en saai”, zeggen ze. “De bowl biedt heel wat meer mogelijkheden en zet aan om een keer meer te gaan skaten. Het is ook gezellig om hier gewoon wat te chillen.”

“Enkele jaren geleden stuurden een paar 12-jarigen ons een brief met de vraag voor nieuwe skategelegenheid. Dat was het begin van dit mooi verhaal”, voegt schepen van Sport Tom Dewandelaere (Samen2850) toe. “Samen met die jongeren hebben we er ook twee professionele skaters uit Boom bij betrokken. We hopen samen een soort van gemeenschap uit te bouwen, om bijvoorbeeld op geregelde tijdstippen eens een lesje of demo te geven, maar ook om samen alles wat mee in goede banen te leiden.”

Tijdens de opening waren er spectaculaire...© Joris Herregods

en ook grappige stunts te zien.© Joris Herregods

Zelfs ondersteboven.© Joris Herregods

Ook met de step kan je stunts uithalen.© Joris Herregods

Ieder wacht zijn beurt af.© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV