De politie is met een grondig onderzoek gestart en waarschuwt de mensen ook op alle ramen en deuren steeds goed af te sluiten.© jhm

Inbrekers slaan drie keer toe: “Sluit ramen goed af, ook op de eerste verdieping”

Heist-op-den-Berg -

Inbrekers hebben woensdagavond en donderdagochtend op drie plaatsen in Heist-op-den-Berg toegeslagen. De daders drongen steeds via een losstaand raam op de eerste verdieping binnen.

De inbraken vonden plaats op de Westerlosesteenweg, in de Tapelaarstraat en aan Schaffelberg. Drie straten die dicht bij mekaar liggen. “En het valt op dat de modus operandi van de daders steeds dezelfde was: telkens verschaften ze zich toegang tot de woningen via een losstaand raam op de eerste verdieping. Het is dus heel belangrijk om alles goed af te sluiten voor je vertrekt. Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping”, reageert Jana De Roover van politiezone Heist.

De politie is met een grondig onderzoek naar de inbraken gestart maar voorlopig konden er nog geen verdachten worden opgepakt.

De politie doet ook een oproep om verdachte situaties steeds onmiddellijk te melden via het nummer 101. “Tracht bij zo’n melding zo veel mogelijk details te geven. Dat gaat het om een beschrijving van de kleding van de verdachte of verdachten en om een persoonsbeschrijving. Maar ook het merk, de kleur en eventueel zelfs de nummerplaat van een verdachte auto. Die informatie kan vaak cruciaal zijn om de daders te kunnen vatten.” (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners