© hsb

Vooruit trekt met gevestigde waarden naar kiezer in Leuven

In Leuven trekt meerderheidspartij Vooruit met huidig burgemeester Mohamed Ridouani en schepenen Lalynn Wadera, Bert Cornillie en Bieke Verlinden naar de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De schepenen nemen plaats 2, 3 en 4 voor hun rekening.

Bron: BELGA

Vooruit levert al bijna drie decennia de burgemeester in Leuven. Na 24 jaar Louis Tobback was het deze legislatuur voor het eerst aan Mohamed Ridouani. Het was geen geheim dat toenmalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau Ridouani graag op de Vlaamse lijst wou zetten, maar de Leuvenaar koos voor zijn stad en hoopt zichzelf in oktober op te volgen. 

Op plaats 2, 3 en 4 volgen huidige schepenen Lalynn Wadera, Bert Cornillie en Bieke Verlinden. Die laatste is in de plaats van Ridouani als lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant gekozen. Verder zijn Christophe Stockman (plaats 5), huidig voorzitter van sociale woonmaatschappij Dijledal, en Lothe Ramakers (plaats 6), momenteel fractievoorzitter in de gemeenteraad, eveneens gevestigde waarden. 

Onderaan de lijst valt de naam van Liesbet Stevens op, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen. Stevens was van 2008 tot 2018 ook al gemeenteraadslid in Leuven. Vlak boven Stevens staat Bruno Tobback, huidig Vlaams parlementslid. 

In totaal zijn 38 kandidaten bekend. De laatste namen worden voor de zomer aangekondigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer