Nicole uit ‘Taboe’ krijgt nieuwe meubels van studenten, maar het wordt nog beter

© Facebook

Nog geen week geleden begonnen studenten Koen Claes Rouire en Camille De Bruyne een inzamelingsactie om de 73-jarige Nicole die in het programma ‘Taboe’ vertelde over haar leven in armoede nieuwe meubels te kunnen schenken. Vandaag overschreden de studenten hun doel van 3.000 euro, een bedrag dat ze zullen gebruiken om de nieuwe meubels te kopen. Toch wilde Nicole dat cadeau niet zomaar aannemen.

nkdr

De getuigenis van de 73-jarige Nicole in het één-programma ‘Taboe’ raakte duidelijk bij heel wat mensen een gevoelige snaar. Zo’n 146 mensen doneerden al aan de inzamelingsactie, waardoor vandaag de kaap van 3.000 euro gerond werd.

LEES OOK. Studenten starten inzamelingsactie voor Nicole (73) uit ‘Taboe’, maar mag iemand in schuldbemiddeling dat geld wel ontvangen?

De studenten konden ondertussen ook contact opnemen met Nicole, die in eerste instantie niet helemaal zeker was of ze het cadeau wel wilde aannemen. Het geld zou ze sowieso niet in handen krijgen om ervoor te zorgen dat ze het niet zou moeten afgeven aan schuldbemiddeling, maar ook het feit dat ze nieuwe meubels zou krijgen, leek haar een te groot cadeau.

Toch heeft Nicole besloten het aanbod van de studenten te aanvaarden, maar dan wel op voorwaarde dat ze wat er overblijft na de aankoop van de nieuwe meubels zouden doneren aan een goed doel dat zich inzet voor mensen in armoede. “We vonden dat echt heel nobel van Nicole”, vertelt Koen aan onze redactie. Daarom hebben ze het doel van hun inzamelingsactie intussen ook verhoogd naar 3.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen