Woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt ligt in het midden van Schoten en behoorde vroeger tot het OCMW.© RR

Alweer directeur ontslagen bij Woonzorggroep Voorkempen

Schoten/Wijnegem -

Twee maanden nadat algemeen directeur Koen Wouters er verrassend moest opstappen, heeft Woonzorggroep Voorkempen ook Bart Neefs, campusdirecteur van haar grootste rusthuis Verbert-Verrijdt in Schoten ontslagen.

Jan Auman

Woonzorggroep Voorkempen is het orgaan waarmee de lokale besturen van Schoten en Wijnegem samen hun eigen openbare woonzorgcentra beheren: Verbert-Verrydt en Rustenborg. Samen wonen daar bijna 250 senioren, die verzorgd en begeleid worden door bijna evenveel overwegend deeltijds werkende personeelsleden.

De sfeer aan de top blijkt er erg onrustig de jongste tijd. Amper twee maanden geleden ging de nochtans maar een jaar eerder binnengehaalde algemeen directeur Koen Wouters er in mysterieuze omstandigheden naar de uitgang. Sindsdien delen consultants er de lakens uit.

“Onlangs is er een vertrouwensbreuk ontstaan binnen de directie, wat onze dagelijkse werkzaamheden en onderlinge samenwerking beïnvloedde”

Véronique D’Exelle

Voorzitter

Vertrouwensbreuk

En nu moet ook Bart Neefs opstappen, campusdirecteur van de grootste zorginstelling, Verbert-Verrijdt in Schoten. Voorzitter Véronique D’Exelle, ook N-VA-schepen in Schoten, licht toe:

“Bij Woonzorggroep Voorkempen streven we ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor ouderen die bij ons wonen. Onlangs is er een vertrouwensbreuk ontstaan binnen de directie, wat onze dagelijkse werkzaamheden en onderlinge samenwerking beïnvloedde. Als gevolg hiervan hebben we een besluit genomen dat gericht is op het herstellen van de harmonie en het behoud van de kwaliteit van onze zorg binnen de organisatie”, klinkt het nogal wollig.

Bart Neefs lag naar verluidt goed bij het personeel. Wat precies de aanleiding gaf tot deze drastische beslissing, is onduidelijk.

“Afscheid nemen van Bart Neefs was niet gemakkelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat dit in het belang is van de verdere toekomst van Woonzorggroep Voorkempen en onze bewoners”, aldus D’Exelle. “Samen met het bestuur en de medewerkers beginnen we nu aan de opmaak van een meerjarenplannning en dit in afstemming met onze twee ‘moederbesturen’, zijnde Schoten en Wijnegem. De nieuwe uitdagingen in de zorg willen we beantwoorden met kwalitatieve en innovatieve zorg waar de naadloze ondersteuning vanuit de thuissituatie tot deze in onze woonzorgcentra vooropstaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners