© Joris Herregods

Swapfiets krijgt 125 bestellingen in week tijd: “Een ongekende groei”

Een week na de opstart van Swapfiets hebben 125 geïnteresseerden een fiets besteld bij het nieuwe fietsconcept. Bij Swapfiets, overgekomen uit Nederland, betaal je een vast bedrag voor “een kwalitatieve fiets, inclusief service”: bij een defect komt er binnen de 12 uur een fietsenmaker langs om de fiets te herstellen of in te wisselen voor een ander exemplaar. “Nog nooit was de aanvraag in één van onze 16 steden tijdens de eerste week zo groot”, zegt co-founder Steven Uitentuis.

jtp, dvd

Antwerpen steekt er volgens co-founder Steven Uitentuis met kop en schouders bovenuit: in andere steden kreeg Swapfiets in de eerste week gemiddeld ongeveer de helft minder bestellingen binnen. “Antwerpen is een echte fietsstad, misschien is dat wel de beste verklaring voor het succes”, aldus Uitentuis.

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis is tevreden met het nieuwe initiatief. “We merken al langer dat de vraag naar fietsen en de voorzieningen hierdoor elk jaar enorm toeneemt, daarom verwelkomen we initiatieven als Swapfiets graag in onze stad”, aldus Kennis.

Voor de fiets met de blauwe band betaal je 17,5 euro per maand, 15 euro als je student bent. Voor dat bedrag krijgen klanten een fiets met zeven versnellingen, dubbel slot, verlichting en diefstalverzekering. Het opvallende aan het nieuwe initiatief is dat er bij een defect aan de fiets, zoals bijvoorbeeld een lekke band of kapotte remmen, een fietsenmaker aan huis komt binnen de 12 uur. Die herstelt de fiets ter plekke of wisselt hem in voor een ander exemplaar.

Swapfiets plaatste intussen al een nieuwe grote bestelling om aan de vraag te blijven voldoen, na de 125 bestellingen in de eerste week. “We willen zorgen dat elke Antwerpenaar zo snel mogelijk kan rondrijden op zijn Swapfiets. We verwachten volgende week weer zo’n grote hoeveelheid fietsen te kunnen uitleveren”, aldus Uitenhuis. Klanten die zich deze week nog aanmelden bij Swapfiets Antwerpen, zullen dus even geduld moeten uitoefenen vooraleer ze hun fiets geleverd krijgen. Bestaande klanten krijgen wel de nodige service.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER