© Patrick De Roo

4.700 bezoekers voor verjaardagsweekend van Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum op het Antwerpse Eilandje mocht dit weekend vijf kaarsjes uitblazen en heeft dat in het gezelschap van 4.700 bezoekers gedaan in de vorm van een feestweekend met optredens, een bal, rondleidingen en vertellingen. Er werd ook een tijdelijke mini-expo geopend en de bezoekers kregen voor het eerst de nieuwe museale opstelling en de uitbreiding van de exporuimte in de inkomhal te zien.

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van de gelijknamige rederij die op diezelfde locatie eind negentiende, begin twintigste eeuw zowat twee miljoen migranten naar de Verenigde Staten bracht vanuit Antwerpen. Tijdelijke expo’s vullen dat concept aan met actuele verhalen rond migratie. Nu is er “Thuishaven”, met getuigenissen van ingeweken Antwerpenaren over hun eerste vijf jaar in de stad. Illustratrice Fatinha Ramos zette mee haar schouders onder het project.

Tijdens het feestweekend was vooral het concert van Jef Neve op de piano van Irving Berlin - de bekende componist die als kind nog met Red Star Line naar de VS reisde - erg populair. Voorts was er ook onder meer een dj-set van Tom Barman, zelf kleinzoon van een RSL-kapitein. Zondag werd een grote taart aangesneden in het bijzijn van de voor zover bekend enige nog in leven zijnde RSL-passagier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER