In het wijkkantoor van Borsbeek zullen vanaf 2025 nieuwe agenten aan het werk gaan.© Filip Spoelders

Politiezone Antwerpen breidt zijn korps uit om toekomstig district Borsbeek te bemannen

Borsbeek/Antwerpen -

Het werkgebied van de Politiezone Antwerpen zal vanaf 1 januari 2025 uitbreiden door de fusie met Borsbeek. Om de bijkomende taken op zich te nemen, zoekt de zone agenten van binnen en buiten de politie.

Wanneer Borsbeek het tiende district van Antwerpen wordt, deint de grens van de stad uit. Voor de Politiezone Antwerpen zal het werkgebied regio Oost groter worden. Om de extra taken in Borsbeek op zich te nemen, zoekt de politiezone bijkomend personeel.

Vorige week organiseerde het een jobbar voor de geïnteresseerden. Maar ook personen die nu al binnen de politie werken, kunnen aangeven dat ze willen verhuizen naar de regio van Borsbeek. Intern hebben ze tot vrijdag 26 april de tijd om hun kandidatuur voor de regio Oost in te dienen.

Het is dus niet zo dat de politiezone Minos, waar Borsbeek zal uitstappen, rechtstreeks een aantal agenten naar Antwerpen laat overstappen. “De agenten mogen zelf kiezen of ze de overstap naar de stad wensen te maken. Sommigen verhuizen, anderen niet. Bij ons team van de wijkagenten gaat er iemand naar Boechout en Wijnegem. Daarnaast gaan er enkele agenten met pensioen”, vertelt Borsbeeks burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek). (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek