Pogacar tijdens zijn verkenning van La Doyenne.© BELGA

Topfavoriet Tadej Pogacar gaat Remco Evenepoel missen in Luik-Bastenaken-Luik: “Soms is wielrennen k*t”

Zondag wil Tadej Pogacar voor de tweede keer in zijn carrière Luik-Bastenaken-Luik winnen. Maar dan moet hij wel voorbij zijn maatje/de wereldkampioen Mathieu van der Poel. De Sloveense wereldtopper is er met amper negen koersdagen in de benen klaar voor.

Stijn Joris, Vincent Van Genechten

“Ik kijk ernaar uit om tegen Mathieu te koersen”, aldus Pogacar op een persmoment in aanloop naar La Doyenne. “Luik is in principe iets meer voor de klimmers dan voor de iets zwaardere renners zoals hij, maar iedereen weet dat hij alles kan. Het is één van de langste races van het jaar met heel veel klimmetjes. Als hij er een koers uitkiest, dan presteert hij.”

De titelverdediger is er dit jaar niet bij want Remco Evenepoel revalideert momenteel van een crash in de Ronde van het Baskenland. Vorig jaar viel Pogacar zelf al vroeg in Luik.

“Ik mis Remco op de startlijst. Hij won de twee vorige edities toen ik er niet bij was in de finale. Ik hoopte het dit jaar tegen hem op te kunnen nemen. We houden allebei van deze wedstrijd. Het zou interessant geweest zijn om het tegen mekaar op te nemen, maar soms is wielrennen k*t.”

Pogacar bij zijn triomf in Luik in 2021.© BELGA

Ook zijn grote rivaal Jonas Vingegaard ligt momenteel in de lappenmand. “Ik weet uit eigen ervaring dat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen, zelfs al denk je in je hoofd dat je er weer klaar voor bent. Zo’n zware val verstoort je voorbereiding. Ik hoop dat iedereen zo snel mogelijk op hoogte kan gaan trainen om de Tour voor te bereiden. Het is nog eventjes, maar de klok tikt. Met hard werken, kunnen ze het zeker nog halen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer