© Photo News

‘Seksslavin’ van Hardy getuigt: “Ik voel me door hem gebruikt en misbruikt”

Op het assisenproces tegen seriedoder Renaud Hardy heeft vrijdagnamiddag zijn ‘seksslavin’ Doris C getuigd. De voorzitter had aanvankelijk vooral veel vragen over het seksleven van Doris en Hardy. “Ik heb nooit geweten dat ik gefilmd werd”, zegt ze.

Dennis Van Damme

Het waren bijna stuk voor stuk gevoelige vragen: over de SM die Doris (57) en Hardy hadden, over de andere vrouwen die Doris C. had moeten aanraken op vraag van Hardy. De voorzitter moest de getuige er verschillende keren op wijzen dat ze verplicht was om te antwoorden. “Ik heb hem voor de eerste keer leren kennen eind jaren tachtig”, vertelde ze. “Ik was toen al gehuwd. Ik leerde hem kennen in de sportclub in Heffen, bij Mechelen. We hadden toen niet echt een relatie. Af en toe zagen we elkaar. Het kwam niet tot een relatie omdat hij dat niet wilde. Allez ja, ik wilde dat ook niet. Ik had al een relatie.”

Doris C. vertelde dat Hardy in die eerste periode van seksueel contact al “bazig” was over wat er op seksueel gebied moest gebeuren, maar dat ze zich nooit tot iets verplicht heeft gevoeld. Na enkele jaren verwaterde hun relatie. Tot april 2013. “Hij nam contact op en vroeg om eens langs te komen. Hij vertelde dat hij ziek was en hulp nodig had. Ik beloofde om voor hem te gaan winkelen.” Al vrij snel kwamen er opnieuw seksuele contacten, maar nu ging het over SM en wurgseks.

Hard geslagen

Volgens Doris C. was dat op initiatief van Hardy, maar werd ze nooit ergens toe verplicht. Ze zei wel dat ze soms bang was dat die wurgseks te ver zou gaan. Toen de voorzitter haar ermee confronteerde dat er beelden waren gevonden van de seks tussen Hardy en haar, zei ze: “Ik heb nooit geweten dat ik gefilmd werd.” Ze gaf ook toe dat Hardy haar op gegeven moment een leiband heeft aangedaan en daarna is gaan bellen bij Linda Doms, om haar te overtuigen van een trio.

Doris C. vertelde ook dat Hardy haar eens heel hard had geslagen, nadat ze een sms-berichtje op zijn tablet had gelezen. “Hij werd toen heel kwaad en gaf me een klap. Daarna moesten we met de fiets naar Hofstade. Onderweg beval hij me om achterom te kijken, zodat hij de angst in mijn gezicht kon fotograferen.”

“Geen eigenwaarde meer”

In de woning van Maria Walschaerts is ook het DNA van Doris C. gevonden. “Ik heb daarover verklaard dat ik daar nooit of nooit geweest ben. En dat áls ik daar geweest ben, dat ik niet bij bewustzijn was. Ik heb dat huis nooit gezien. Toch heb ik drie maanden onschuldig in de gevangenis gezeten.”

“Ik ben heel beschaamd over de hele periode met Renaud Hardy. Ik heb geen eigenwaarde meer. Ik voel me door hem gebruikt en misbruikt.”

C. kreeg ook vragen over een voicemailbericht dat Hardy eind april heeft opgenomen met zijn gsm. Op dat voicemailbericht is de stem van Doris te horen. Ze zei tegen Hardy dat hij een schadevergoeding moet betalen, anders gaat ze naar de politie. “Ik kan me daar niets van herinneren”, zei ze in de rechtszaal.

Triootjes met Hardy en Doris

Eerder in de namiddag was ook François V. (63) al komen getuigen een vriend van Hardy. Ook hij kreeg lastige vragen voorgeschoteld: hij had meermaals triootjes met Hardy en Doris en gaf ook seksfeestjes waarbij nog anderen aanwezig waren en Doris geblinddoekt werd. Hardy bekende op gegeven moment ook de moord op Linda Doms aan François.

“Doris belde mij en zei iets over ‘dood’. Ik zei dat ik het niet geloofde en het gesprek werd afgesloten. Daarna belde Hardy zelf om te zeggen dat ‘iets voor had’. ‘Ik heb wat meegemaakt, je moet afkomen’, zei hij. ‘s Anderendaags ben ik naar hem thuis geweest. Toen heeft hij gezegd dat hij het gedaan had. Ik heb hem onmiddellijk gezegd dat hij de politie moest bellen en de waarheid moest vertellen.”

François V. ging niet zelf naar de politie. “Omdat Doris dat al gedaan had”, was zijn verklaring.

Hardy verklaarde al meermaals dat hij aan het moorden sloeg omdat hij gefrustreerd was door de houding van François V. en Doris C. De twee hadden in het verleden als eens seks gehad achter Hardy’s rug, en Hardy meende zelfs dat de twee “samenspanden” tegen hem. “Belachelijk. Absoluut niet. Pertinent onwaar”, reageerde V. hevig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER