Antwerp Giants wint heenmatch tweede voorronde tegen Nizhny Novgorod

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp Giants heeft zondag de heenwedstrijd van de tweede kwalificatieronde voor de Champions League basketbal gewonnen. In de Antwerpse Lotto Arena versloeg het de Russen van Nizhny Novgorod met 90-87, nadat het bij de rust tegen een 45-54 achterstand aankeek.

Nizhny Novgorod was de tweede tegenstander van de Antwerpenaren op weg naar de Champions League, nadat ze eerder het Zweedse Lulea uitschakelden in de eerste kwalificatieronde. De troepen van coach Roel Moors keken bij de rust tegen een achterstand van negen punten aan, maar onder impuls van Hans Vanwijn (17 punten) en een sterk defensief blok trokken de Giants de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Antwerp speelt dinsdag in Rusland de terugwedstrijd voor een plaats in de derde en laatste voorronde, waarin ook Brussels voor het eerst in actie zal treden. Oostende plaatste zich als landskampioen rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De kustploeg kent daarin al vijf van zijn zeven tegenstanders: Sidigas Avellino (Ita), Besiktas (Tur), Aris Saloniki (Gri), Stelmet Zielona Gora (Pol) en CEZ Nymburk (Tsj).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen