© BB

Minder modder, meer zonnebrillen: daar zijn de ‘summervibes’ op Extrema Outdoor

Houthalen-Helchteren -

De tweede dag van Extrema Outdoor is met een beetje vertraging van start gegaan. De organisatie was nog volop bezig met het terrein te optimaliseren na de regenachtige dag gisteren. Vandaag domineert de zon, tot jolijt van de enthousiaste festivalgangers.

Gilles Niesen

De eerste festivaldag van Extrema Outdoor regende volledig uit, op het einde van de dag lagen de tussenstroken op het terrein er erg drassig bij. Voor dag twee onderging het festivalterrein een kleine metamorfose. Met een hoop extra houtschilfers en zand lag het terrein er opnieuw perfect bewandelbaar en dansbaar bij. Een helse klus, dag twee van Extrema Outdoor ging om die reden ook iets later van start. De eerste festivalgangers hadden daar alle begrip voor.

(Lees verder onder de foto’s)

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

De festivaldag begon met een brandende zon boven de Plas. Dat was goed nieuws voor Joy, van zonnebrillenkraam Zayana. “Gisteren verkochten we bijna geen zonnebrillen, vandaag kan ik het haast niet bijhouden. De skibril is het populairste model vandaag.”

Léo uit Parijs draagt nog wat bij aan de verkoop. “Ideaal tegen de zon én om te feesten.” Christel uit Lommel gaat voor een andere klassieker: de hartjesbril. “Ik was mijn zonnebril vergeten vandaag, maar het blijkt toch echt noodzakelijk voor deze zonnige dag.”

(Lees verder onder de foto’s)

Léo uit Parijs kiest net als vele anderen voor de skibril.© Sven Dillen

Christel en Katleen uit Lommel.© Sven Dillen

Of het zonnig blijft in Houthalen-Helchteren is nog hoogst onzeker. Ondertussen vallen de eerste druppeltjes uit de lucht en die regen zou nog intenser kunnen worden volgens weerman Ruben Weytjens. “De kans bestaat dat we nog een stevige wolkbreuk krijgen in de late namiddag, maar de dreiging is voorlopig niet van die mate dat we ervoor moeten waarschuwen.”

Of het nu regent of niet, de festivalgangers maken er hier het beste van. Dat hebben ze gisteren al bewezen. Er staan genoeg kleppers op de affiche om voor de tweede dag op rij een stevig feestje te bouwen. Wie houdt van knalharde beats, is aan het goede adres bij District 1. Daar testen Shlomo (17-18.30 uur) en 999999999 (18.30-20.30 uur) de funderingen. Straks is het ook nog uitkijken naar Joyhauser. Het Bilzense dj-duo draait van 20.30 tot 22 uur op District 2.

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

© Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer