Arno Aerden (34) waagt zijn kans op de Vlaamse lijst van Vooruit.© rr

Schepen Arno Aerden (34) uit Essen is kandidaat voor Vooruit-lijst Vlaams parlement

Essen -

De jonge Essense schepen Arno Aerden (34) staat op de zevende plaats van de Vooruit-lijst voor de Vlaamse verkiezingen op 9 juni. Hiermee hoopt Vooruit daar ook de stem van de Noorderkempen te laten klinken. Aerden gaat met volle overtuiging de uitdaging aan.

Elke Lamens

Arno Aerden is vader van twee zoontjes, sinds 2019 schepen van jeugd, kinderopvang, ruimtelijke ordening, wonen en juridische aangelegenheden, en zit ruim tien jaar in de gemeenteraad. Hij begon zijn loopbaan als advocaat aan de Antwerpse balie en is momenteel jurist bij een sociaal verzekeringsfonds.

Voor Aerden is er in de eerste plaats nood aan een sterkere kinderopvang, en hij pleit voor minder kinderen per begeleider. “Als schepen en jonge vader weet ik dat ouders voor hun kind vaak moeilijk een plaats vinden in de kinderopvang. Ik zie en hoor dat kinderbegeleiders het vaak zwaar hebben omdat er te veel kinderen per begeleider zijn. Dit is uitputtend voor de begeleiders én slecht voor de kinderen. Er moet dan ook dringend meer geïnvesteerd worden in kinderopvang.”

Als schepen van Jeugd pakte Arno Aerden de buurtspeelpleintjes aan in Essen.© rr

Daarnaast vindt Aerden dat Vlaanderen de sport- en het jeugdverenigingen beter moet ondersteunen. “Zij kampen vaak met uitdagingen rond infrastructuur. Meer en betere ondersteuning moet sport- en jeugdverenigingen aan boord houden als belangrijke sociale en sportieve ontmoetingsplaats. In Essen investeren we hier ook al in belangrijke mate in, maar eigenlijk moet ook de Vlaamse overheid meer ondersteuning bieden”, meent de schepen.

Ook uitdagingen op het gebied van verkeersveiligheid staan hoog op zijn politieke agenda. “Specifieke aandacht moet gaan naar gevaarlijke kruispunten op gewestwegen, zoals in Essen de kruising van de Antwerpsesteenweg met de Mertensdreef en de Sint-Jansstraat. Het is ook noodzakelijk om te investeren in veilige fietspaden langs gewestwegen zoals het Spijker in Essen.” De schepen voor ruimtelijke ordening ziet hierin ook een directe rol voor de Vlaamse overheid weggelegd.

“Ik kijk enorm uit naar de verkiezingen in juni én naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.“ Wie de Essense lijst van Vooruit in oktober aanvoert wil hij nog niet kwijt. ”We gaan met een sterk team naar de gemeenteraadsverkiezingen”, wil hij al wel verklappen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners